Wpis z mikrobloga

#pokazauto

No toi 75k pykło :)

Auris (2014) od 3 miesięcy w domu i tak jak mam na co dzień do czynienia z lexusem rx200t (2015) i porsche cayenne (2013) to pod względem wygody dla mnie auris wygrywa, może ma mniej mocy (nawet dużo mniej). Mega wygodnie się je prowadzi, trzyma się elegancko drogi, a co najważniejsze latem to dobrze chłodzi :D

Kolejny cel to sprzedać matizka i kupić stilo (ʘʘ)

PS. W takiej dziurze jak Międzylesie nawet bankomaty stojące na dworze maja godziny otwarcia.
nemokrinis - #pokazauto 

No toi 75k pykło :) 

Auris (2014) od 3 miesięcy w domu...

źródło: comment_bb7dILZYCZCKEnZN8AO0RD4lZSjUMR6V.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
@Vitane: Dlaczego? 1,8 130 km jest dobre, a to że masz dyskotekę od czasu do czasu to też fajnie. Z nim jest jak z każdym autem - możesz kupić auto które nigdy się nie #!$%@?, a możesz kupić takie że #!$%@? się jak Pani na zakręcie, tak czy siak w jednym i drugim są plusy - w pierwszym masz spokój, a w drugim przypadku natomiast masz szanse wyuczyć się na elektromechanika
  • Odpowiedz
@Vitane: sprzedaj i kup 1,8 albo jak chcesz "dizela" to 1,9 jtd - te 2 rodzaje wychodziły bezproblemowo (wg opinii w internetach), na 1,6 prawie wszyscy narzekają.

Pewnie często ci wyskakują kontrolki od poduszek i foteli pasażera, o jest wina styków które są słabe i trzeba je czasami samemu dolutować, często też wyświetla błędy które same znikają po czasie.
  • Odpowiedz
@nemokrinis: Miałem Stilo i 1.6 mam teraz 2.4 i np. w ten weekend zrobiłem 1000 km bez najmniejszego problemu. @vitane masz jednak komputer padnięty? Stilo mechanicznie są bardzo dobre jeśli dbasz o samochód, elektronika to niestety dramat. I w 1.6 i w 2.4 zmieniałem komputer, który padł po roku.
  • Odpowiedz
@Vitane: no to masz strasznego pecha bo ja mam 1.9jtd z 2005 roku (od 5 lat jezdze) i poza eksploatacją to zrobilem tylko sprzeglo przy 115tys co własciwie też podlega pod eksplo...
  • Odpowiedz
już mi się odechciało kupowania jakiegokolwiek samochodu, szukasz kilka miesięcy a potem trafiasz na janusza cwaniaczka i kupujesz gówno bo nie masz znajomego mechanika

@Vitane: o panie to nigdy chyba motocykla nie kupowałeś ;D
  • Odpowiedz
@walter-pinkman: No właśnie to miałem na myśli ze 1,6 i 2,4 są dramatyczne jeśli chodzi o komputer, bo mechanicznie to są dobre auta.

@Vitane: Pomyśl o wymianie komputera, ale najlepiej zrobić to za większą kasę ale u kogoś kto dobrze ogarnia te auta.
  • Odpowiedz
@Vitane: Pisałem już wcześniej jak Ci wyskoczył katalizator. Padnięty komp będzie robił błędy z dupy. Znałem gościa, który wymieniał to co mu napisał komputer i zabawa kosztowała go kilka tys. Ja w sumie jak zacząłem przygodę ze Stilo to wymieniłem niepotrzebnie czujnik poziomu paliwa, położenia wału i kilka innych pierdół zanim skumałem, że to wszystko powoduje ecu. Po roku w 1.6 było tak źle, że potrafił stanąć na środku drogi i
  • Odpowiedz
@Vitane: Stilo jest wrażliwe na słaby prąd i może być alternator. Ma prawo paść po latach. Tylko moje doświadczenia w tym temacie są takie, że jak u mnie się zaczęło to wymieniłem aku i po sprawdzeniu ładowania gość powiedział, że do wymiany alternator. A tu się okazuje, że 13,8 w Stilo to normalne ładowanie. Kup na Allegro kabel kkl i ściągnij choćby ze strony klubu stilo program Fiatecuscan i będziesz wiedział
  • Odpowiedz
@Vitane: 13,8 wystarczy. Rozrusznik? Różne rzeczy piszą na mirko. Nawet Ci co się znają na autach a nie przeżyli dramatu Stilo nie są w stanie domyśleć się co za diabeł siedzi w elektronice tego samochodu. Pisałeś kiedyś, że komputer już był przenoszony i masz go pewnie na obudowie aku. Więc poprzedni właściciel już miał początki jazdy z kompem bo inaczej by nie ruszał go, bo i po co. Już kiedyś pisałem,
  • Odpowiedz