Wpis z mikrobloga

#pokemon #pokemongo #pytanie #dziecinstwo #wspomnienia

Czy masz swojego ulubionego pokemona?

Moim ulubionym pokiem z dziecinstwa jest Golem.

Pamiętam, że wracałem wtedy z mamą z jakiejś wycieczki autokarem. Przy granicy polsko-czeskiej zatrzymaliśmy się w KFC i były tam zestawy dla dzieci z pokemonami (było to w momencie, gdy pokemony dopiero wchodziły do polskiej tv więc nie widziałem jeszcze żadnego odcinka). W zestawie dostałem figurkę Golema i tak już został w moim serduszku.
rales - #pokemon #pokemongo #pytanie #dziecinstwo #wspomnienia 

Czy masz swojego u...

źródło: comment_BPnWpIFMxflUAixT4sD6pkn3P3VI4PH0.jpg

Pobierz
  • 80
@typowa_zielonka: Patrzysz na to przez różowe okulary. Wg. mnie pierwsza generacja jest jedna z gorszych, bo jest strasznie nudna.

Also, kreskówka nigdy nie miała być popularna, to była tylko reklama dla gry. Popularna praktyka stosowana przez chińczyków w branży gier. A gry zawsze były popularne i sprzedawały się jak żadna inna.
@RX78: Inaczej mówiąc, wydaje ci się, że te generacje są bez wad.
To raczej przez nostalgię, tak sądzę. 4 generacja jest jedna z lepszych jeśli chodzi o design, a i tak powiesz, że jest do dupy, bo wtedy przestałeś się interesować pokemonami.
@Trixie: grałem w każdą część prócz tych ostatnich na 3ds. I żadna nostalgia po prostu miały dojrzalszy design przez co lepiej się prezentowały i nie miały jakichś udziwnień