Wpis z mikrobloga

#ostresosy #ostrezarcie szukam jakiegoś sosidła co by czuć swąd ale żeby nie robiło na kiblu z dupy jesieni średniowiecza. Obecnie używam Encona Extra Hot Pepper (zdjęcie) i bardzo mi odpowiada. Jak się da za dużo to lekko szczypie, a w małych ilościach jest niegroźny. Mimo wszystko chciałbym coś leciutko wyżej. Szukam sosu gęstego, nie takiego ciekłego, żeby można dać na kanapki, do lecza, do mięsa, na tosty, pizze itp. Coś polecacie, jakieś konkretne sosy, lub za czym się rozejrzeć? #chili
ThrashMetal - #ostresosy #ostrezarcie szukam jakiegoś sosidła co by czuć swąd ale żeb...

źródło: comment_cso066GEFcNBHx0RzfEhiILn53cZUO7W.jpg

Pobierz
  • 4
@ThrashMetal: powiem tak - ten jest jeden z lepszych, które jadłem - jak mało Ci w nim pikanterii to kup sobie świeże Naga Jolokia (np. w Selgrosie), zblenduj i połacz :) a jeśli obawiasz się jesieni średniowiecza na drugi dzień, warto strzelić sobie kefirek naturalny na śniadanko - oczywiście przed "destrukcją"