Pytanie do publiczności: Przymierzam się do kupna laptopa, jestem właściwie zdecydowany na ten model, ale zintegrowana grafika trochę mnie martwi, choć w gry nie gram w ogóle. Da taki komputerek radę przy np AutoCADzie i nada się do czegoś więcej niż internet i excel? Może ktoś kojarzy podobny komputer, ale z lepszą grafiką? Zależy mi na przyzwoitym wykonaniu, SSD oraz kompaktowości. #pytanie #komputery #laptopy
@Czlowiek_o_niewyspanej_twarzy: Polecam Ci ASUS'a, ja mam K56CB i daje rade (8GB RAM, karta graficzna dedykowana, i5 1,7 GHz) Oczywiście mój model jest już tani i teraz za cenę do 3500 zł dostaniesz też 8 GB ram, z GTX 900+ i procesorem może 2 GHz w turbo do ponad 2.
@Czlowiek_o_niewyspanej_twarzy: popatrz za lenovo - za około 3k można wyrwać już niezłą specyfikację a wykonanie też stoi na niezłym poziomie. Choć ja bym dozbierał do MacBooka Air :p
@Singularity00: no właśnie Lenovo jakoś nie ufam, spotkałem się z paroma opiniami że to awaryjny sprzęt i jakoś się uprzedziłem. A makówka trochę kusi, choć nigdy nie używałem...
@Czlowiek_o_niewyspanej_twarzy: mam ostatnio sporo kontaktu z lenovo i nie jest to zły sprzęt, szczególnie jak popatrzeć na konkurencję. Jedynie co może denerwować to brak osobnych klapek na SSD/RAM tylko wszystko pod jedną, ciężkorozbieralną obudową :P
Przymierzam się do kupna laptopa, jestem właściwie zdecydowany na ten model, ale zintegrowana grafika trochę mnie martwi, choć w gry nie gram w ogóle. Da taki komputerek radę przy np AutoCADzie i nada się do czegoś więcej niż internet i excel? Może ktoś kojarzy podobny komputer, ale z lepszą grafiką? Zależy mi na przyzwoitym wykonaniu, SSD oraz kompaktowości. #pytanie #komputery #laptopy
@Czlowiek_o_niewyspanej_twarzy: wydaje mi się, ze to outlet.
Np. E450 z radeonem m260
Po cenie, komentarzach, biznesowe, nowe HPki lepiej kupować w dużych sklepach.
Choć ja bym dozbierał do MacBooka Air :p
Jedynie co może denerwować to brak osobnych klapek na SSD/RAM tylko wszystko pod jedną, ciężkorozbieralną obudową :P