Wpis z mikrobloga

@alegoraco: dobra, udało mi się, jeżeli chodzi o instalacje pip na nowej maszynie wirtualnej to wystarczy zrobić
apt-get install python-pip (czyli nie instalować tego bez użycia menadżera pakietów)
później
pip install --upgrade wheel
Powinno wtedy pójść
pip install -r requirements.txt
  • Odpowiedz
@alegoraco: pomimo tego błędu działa, w źródle strony są znalezione pokemony, jednak jest literówka, której nie mogę znaleźć w kodzie i nie pojawia mi się mapa kiedy ukończy się pierwszy krok.

String jest błędny:
'key': u'432...
nie wiem skąd to u się bierze i dlaczego psuje całe wyświetlanie(linijka 51)
  • Odpowiedz
@alegoraco: no widzę, ale w sumie nie wiem po co miałbym tego używać :) Możliwe, że nie mam jeszcze takiego skilla. Póki co mam pełny plecak i w-----a mnie usuwanie tych słabych pokemonów z niskim CP bo to długo trwa. W sumie zatrzymałem się w miejscu, bo wszystkie gymy obstawione po 1500CP, ja mam 700 i nie mogę dodawać im już mocy.
  • Odpowiedz
@kamdz: masz jakąś instrukcję jak to zainstalować? Bo jest tam mnóstwo plików, a Python na Mac to tylko okno które otwiera mi konsolę z błędami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@alegoraco: udało mi się to ogarnąć, zmieniłem 842 linijkę, ponieważ key pokemona nie jest mi do niczego potrzebny to zrezygnowałem z wyświetlania jego zmiennej i ustawiłem tam zwykłego stringa.
'key': 'key'
I działa. Jako tako.
  • Odpowiedz
@alegoraco: wyświetla się mapa poprawnie, wcześniej miałem tylko napis i error w konsoli dotyczący tworzenia obiektów na mapie.

Tak sobie teraz przeglądam mapę i mam tylko pidgeye, rattaty, spearowy i weedle. Żadnych fajniejszych pokemonów. Kiepsko.
  • Odpowiedz