Wpis z mikrobloga

@PurpleHaze: Mam stare etui z otworem na aparat i cienko to widzę dlatego pytam. Kupię a korzystanie z czytnika będzie jak o kant dooopy obić.Więc jak z tym jest?

@dziabarakus: Też mi się bardziej podoba, ale wolę jednak lepszą ochronę.

Czy zakładając cienki silikonowy cover będę mógł jeszcze to wszystko włożyć w to skórzane etui?
@Willy666: Szkło już jest w drodze - Mocolo :-) Z tym dużego problemu nie było, jeden rozmiar, sprawdzona marka. Z etui jest już większy.

Myślałem o czymś takim ale do Redmi 3 Pro chyba nie ma, bo nie znalazłem, tylko jest do zwykłego Redmi 3 i Redmi Note 3. A może ktoś jednak posiada?
http://pl.aliexpress.com/item/phone-case-For-xiaomi-redmi-note-3-High-quality-silicon-hard-Protect-back-cover-for-Xiaomi/32577834087.html?spm=2114.010208.3.208.hNXBc0&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_3_10056_10037_10055_10049_10017_405_404_301_407_10033_10032_10040,searchweb201603_8&btsid=8ececb99-0640-4a05-a7a1-224412f0b37c

Więc można korzystać z czytnika bez problemów w tym skórzanym czy jednak tylko Chińczyk z małymi
@Willy666:
"szkło zabezpiecz folią, ma się rozumieć

całość zabezpiecz skarpetką

zestaw trzymaj w amortyzowanym pojemniku

to wszystko oczywiście przechowuj w sejfie"

Czy etui chroniące przed upadkiem jest czymś dziwnym? Moje pytania są nie na miejscu? Mam zamiar tel używać a nie trzymać w sejfie. To nie jest nokia 3310 wiec twoją ironię można wsadzić wiesz gdzie.
@morfeusz1805: Na moich oczach w pracy kolega rozbił 4 razy iphona 5c w silikonowym etui, więc nie jest to jakiś kosmos. Za każdym razem płacił około 3 stówek za zmianę wyświetlacza. A że jest głupi bo mógł dołożyć i mieć nowy to inna sprawa....
@morfeusz1805: szkło na ekran ma sens, bo porysowany jest mniej czytelny. Jeśli etui to ewentualnie silikon, bo daje trochę lepszy chwyt w cienkich jak naleśniki współczesnych telefonach. Ale te wszystkie "pancerne" etui, a zwłaszcza typu "flip case", to imho pomyłka.
@Willy666: To ze szkło ma sens to wiem i już zamówione.

Nie rozumiem co ma grubość współczesnych telefonów do etui silikonowych z lepszym chwytem? Coś obłożone gumą oczywiste że zawsze będzie miało dobry chwyt, nie będzie się ślizgać w porównaniu z metalem czy jakimś twardym tworzywem i nie ma różnicy wielkość, grubość telefonu itd.
Pancerne etui właśnie powoduje to, że telefon lepiej się trzyma. Covery (nie wszystkie) z klapką może są
@Willy666: Tak wiem że nieporęczne są, ceglaste, ale ochrona jest lepsza niż w silikonowym etui a ja tego właśnie szukam niestety kosztem tej większej bryły.
@herbi: No mam nadzieję że jeżeli będzie wymagała tego sytuacja - sprawdzi się, bo wygląda całkiem fajnie