Wpis z mikrobloga

O #!$%@?, jakie to dobre.

Jak nie jestem fanem szkockiej, a najbardziej podchodzi mi bourbon, tak w piwie jest zupełnie odwrotnie. Piwa wędzone torfem lub leżakowane w beczkach po szkockiej są absolutnie smaczne, tak te leżakowane w beczkach po bourbonie mi mniej podchodzą. Są dobre, ale nie mają tego czegoś co daje torf. Mimo, że dużo piw wędzonych torfem jest zepsutych przez zbyt duże nasycenie (któraś warka Smokey Joe bardzo mocno na to ucierpiała), tak ten Aficionado jest idealnie zbalansowany. Czuć torf, czuć herbatę, lekka czekolada i jest fajna niezalegająca goryczka, bardzo gładkie. Duże zaskoczenie, bo jakoś piwa od Kingpina mi nie podchodziły. Propsy!

#beergeek #craftbeer #piwo #piworzemieslnicze #wpolscesiedymi #browarhipster #browarkingpin
źródło: comment_cCKBX35QbuQ9Ju1GgvxCK9jFoiqzTjI9.jpg