Wpis z mikrobloga

#ios7 wygląda jak soft wgrywany w fabryce, żeby sprawdzić czy aby na pewno telefon działa.

brak spotlight.

szpetne ikony.

w całym systemie brak tekstur i sam blur - po co mi retina? do oglądania jednolitych kolorów?

klawiatura wpisywania kodu blokady jest taka, że nie dosięgam do 1, 2 i 4.

foldery na 9 ikon.

kropki zasięgu (kto na to wpadł?).

#apple #iphone
  • 13
@mattcabb: jest spotlight, udało mi się je przypadkiem dwa razy włączyć przy zmianie stron w springboard, ale nie umiałem tego potem celowo powtórzyć.

Kropki są obrzydliwe.

Ogółem razi mnie ten system po oczach
@mattcabb: Swoją drogą ładnie was Apple nauczyło z tymi Retinami. Ekran LCD jak każdy inny.

iOSdroid 7 jest całkiem znośny. Dali sporo nowości, ale te ikonki mogą się nie podobać.

Bardziej to mnie śmieszy dodawanie funkcji z Androida i Windows Phone jako amejzingi. Kiedyś Apple naprawdę było liderem i wszyscy od nich ściągali. Dzisiaj Apple ściąga od wszystkich. Nawet wygląd aparatu z okrągłym, płaskim przyciskiem jest zerżnięty z czystego Androida 4.2
@lukaszlew77: kto od kogo co zgapił mnie nie interesuje jako użytkownika końcowego.

retina / HiDPI / whatever. wychwalają ekran za dokładność i szczegóły, a potem pokazują na nim jednolite kolory.

@KacperOo: Spotlight już nie znajdę, bo leci downgrade do 6.1.3
kto od kogo co zgapił mnie nie interesuje jako użytkownika końcowego.

@mattcabb: Jasne, tylko te wszystkie nowe rzeczy z iOSa masz od dawna u konkurencji :)

retina / HiDPI / whatever. wychwalają ekran za dokładność i szczegóły, a potem pokazują na nim jednolite kolory.

Wychwalali go za bardzo duże PPI. Takie PPI ma obecnie każdy high-end, a telefony z 1080p mają nawet ponad 400 PPI.