Aktywne Wpisy

1983 +498
Znajoma załatwiała sprawę w jednym z warszawskich sądów. Potrzebna była opłata, którą można wpłacić przez internet, a urzędniczce pokazuje się uzyskany kod QR na ekranie telefonu. Urzędniczka skanuje kod i sprawa opłaty jest załatwiona. Znajoma podchodzi do okienka z kodem QR.
Urzędniczka: "Ale to musi być wydrukowane",
Znajoma: "Ale chyba w tych kodach QR chodzi o to, że nie trzeba drukować, tylko wystarczy zaskanować kod",
Urzędniczka: "Proszę pani, chyba ja wiem lepiej,
Urzędniczka: "Ale to musi być wydrukowane",
Znajoma: "Ale chyba w tych kodach QR chodzi o to, że nie trzeba drukować, tylko wystarczy zaskanować kod",
Urzędniczka: "Proszę pani, chyba ja wiem lepiej,

Futerix +38
U mojego dziecka w szkole postawili automat ze słodyczami, są snikersy, chipsy i cola itp. Do automatu kolejka jak za dawnych czasów, małe dzieci stoją z nosami przyklejonymi do szyby, woźna pilnuje, żeby się automat nie #!$%@?ł, no cyrk po prostu. Mój dzieciak mnie dzisiaj prosił, czy może jutro wziąć do szkoły pieniążka i sobie coś wybrać. Staraliśmy się go wychowywać bez słodyczy, wpajać zasady zdrowego żywienia, ale wszystko wydaje mi się

brak spotlight.
szpetne ikony.
w całym systemie brak tekstur i sam blur - po co mi retina? do oglądania jednolitych kolorów?
klawiatura wpisywania kodu blokady jest taka, że nie dosięgam do 1, 2 i 4.
foldery na 9 ikon.
kropki zasięgu (kto na to wpadł?).
#apple #iphone
Kropki są obrzydliwe.
Ogółem razi mnie ten system po oczach
jest spotlight, @Kacc: zrób "swipe down" na mniej więcej środku ekranu (jak jesteś na którejś stronie springboard)
@mattcabb: ja w swoim folderze mam ponad 20 :)
iOSdroid 7 jest całkiem znośny. Dali sporo nowości, ale te ikonki mogą się nie podobać.
Bardziej to mnie śmieszy dodawanie funkcji z Androida i Windows Phone jako amejzingi. Kiedyś Apple naprawdę było liderem i wszyscy od nich ściągali. Dzisiaj Apple ściąga od wszystkich. Nawet wygląd aparatu z okrągłym, płaskim przyciskiem jest zerżnięty z czystego Androida 4.2
retina / HiDPI / whatever. wychwalają ekran za dokładność i szczegóły, a potem pokazują na nim jednolite kolory.
@KacperOo: Spotlight już nie znajdę, bo leci downgrade do 6.1.3
@mattcabb: Jasne, tylko te wszystkie nowe rzeczy z iOSa masz od dawna u konkurencji :)
Wychwalali go za bardzo duże PPI. Takie PPI ma obecnie każdy high-end, a telefony z 1080p mają nawet ponad 400 PPI.
@lukaszlew77: rozumiem. chodzi o to, że tak stożony interface wyglądałby praktycznie identycznie przy 72PPi zamiast 300PPI.