Chodzi mi o styl gdzie obraz zbudowany jest z duzej ilosci minimalistycznych elementów przez co pomimo niskiej ilosci szczegołów poszczegolnych elementow wydaje sie bardzo estetyczny i wyrazny.
@Python: nie mam pojęcia czy istnieje do tego już adekwatna nazwa, wydaje mi się, że to po prostu rozbudowany flat desing, wpisz sobie po prostu na yt choćby 'flat landscape' i masz od groma tutoriali :)
@lunaria: Właśnie widziałem flat landscape w odniesieniu do artu z gry Firewatch :) To właśnie o to mi chodzi ale pod tą nazwą nie ma za wiele podobnych stylowo rzeczy. Cóż pozostaje metoda prób-błedów (nie umiem rysować :( a to wydaje się być styl który można "wypracować")
@Python: no właśnie są stylowo podobne, jedynie niepodobne w tym, że masz krajobraz, a nie miasto (no i są o wiele prostsze, bez dodatków jak napisy/ludzie - ale to jest ten schemat, bazujesz na odpowiedniej palecie, prostych kształtach, 2d, a za różnice w nich ci robią cienie w jednym natężeniu, tzn po prostu ściemniasz/rozjaśniasz kolor). jak nie umiesz rysować, a i dopiero chcesz się tego stylu nauczyć, to już w ogóle
#digitalpainting #digitalart #sztuka #rysunek
źródło: comment_6JQ3ltebVId5qJjQSBMAB2jwv0aFbzo1.jpg
Pobierz