Wpis z mikrobloga

@KotletyMielone: odnośnie mielonych to była sama bułka, a tutaj jajko i bułka, smażone na prawilnym słonecznikowym ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i bułka tarta domowa, a nie oszukana ze sklepu z chleba
  • Odpowiedz
@fricked: haha nie wierze że to znowu ty, nie zauważyłem nawet! ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie no tu nie ma przypadku, jakiś sekret jest!

weź żone spytaj prosze krok po kroku jak ona to robi.

no i bułka tarta domowa, a nie oszukana ze sklepu z chleba


masz moją uwagę... opowiadaj jak zrobić taką bulkę proszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

prosze przepis na
  • Odpowiedz
  • 0
@fricked protip do mizerii - jak sama nazwa mówi, mizeria ma wyglądać mizernie a nie jak ogórki w plasterkach. Następnym razem splasterkuj ogórki, posól, zostaw na parę godzin w lodówce, wycisnij i dodaj śmietany.
  • Odpowiedz
@Pieron: dokładnie mizeria to coś ubogiego, skąpego. Jeśli dla Ciebie miska posolonych ogórków w śmietanie i zsiadlym mleku to coś niemizernego to współczuję ;)
  • Odpowiedz
@fricked: było cieniej rozbijać, więcej panierki, a tak na serio lubię taki konkretny grubaśny schabowy, a nie rozbite gówno a'la sznycel po wiedeńsku.
  • Odpowiedz
@Arhus: a la sznycel często było mi jadać w przydrożnych barach, kiedy jeszcze jeździłem ciężarówką w PL. W takich lokalach tego typu wizualne oszustwa były na porządku dziennym. Dzisiejszy obiadowy nie był wcale cienki i tylko (albo aż) połowa była usmażona w podwójnej panierce bo nie wszyscy takie takie lubią (czyli ja) :)
  • Odpowiedz
@jaqqu7: też uznaję, dobrze jest jadać warzywa sezonowe. Są tańsze, świeższe i nie przyjeżdżają z RPA, Maroka lub Kenii, tak jak niektóre poza sezonem.
  • Odpowiedz