Wpis z mikrobloga

Kierowcom po 70 roku życia powinno się wprowadzać jakieś okresowe badania jeżeli o jazdę za kółkiem..
Świeża sytuacja u mnie z regionu

36-letni ojciec dziecka szedł na końcu zmierzającego na pobliski cmentarz konduktu żałobnego. Przed sobą pchał wózek z dzieckiem. W pewnej chwili najechał na niego fiat uno, którego 80-letni kierowca również udawał się na nekropolię. W wyniku uderzenia dziecko wypadło na asfalt. Mimo natychmiastowego przetransportowania go do szpitala, lekarzom nie udało się ocalić mu życia.

Takie sytuacje się zdarzają i będą się zdarzać jak nic się nie zmieni w przepisach.

#ruchdrogowy #samochody #prawojazdy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Bazantowy błędy popełniają wszyscy, a nie tylko idioci nieznajacy przepisów. Nie da się przed tym ustrzec. Można oczywiście wymyślać coraz bardziej restrykcyjne przepisy w każdej dziedzinie życia. Ale co to potem za życie, kiedy już nic nie wolno.
  • Odpowiedz
  • 0
@rebul4: ale to nie o idiotach co nie znają przepisów tylko o starych dziadach co nie widzą na oczy i mają reflex jak windows explorer, coś ci się popierdzieliło i wypowiadasz sie widocznie do innego wpisu
  • Odpowiedz
nie bedziesz podchodzil do tego tak sarkastycznie, jak cos stanie sie komus z twoich znajomych, przez blad jakiegos idioty, ktory nie ma wyobrazni, i nie zna przepisow.

@Lucius: odpowiadałem na ten komentarz, w nim jest mowa idiotach którz nie znają przepisów. nic mi się nie pomyliło.
  • Odpowiedz
@r5678: @rebul4: @rebul4: @Lucius:
Widze wykopki juz wydaly wyrok na dziadka. Pewnie faktycznie zaslabl, ale:
1. Droga w tamtym miejscu (wjazd w ta jednokierunkowa) jest praktycznie niewidoczna, nawet jadac z dozwolona predkoscia (40).
2. Kondukt zalobny byl oczywiscie niezabezpieczony, szli sobie srodkiem jezdni.
  • Odpowiedz