Aktywne Wpisy
ZuluScout +452
#paryz2024 Tak się fajnie bawili. Naśmiewali się z katolicyzmu robiąc swoje karykatury z tymi człekopodobnymi tęczowymi stworkami. Dlaczego przy okazji nie zrobili sobie beki z islamu? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
CrokusYounghand +769
Mordo, jakie promowanie lewactwa, mordo? To taka zabawa, mordo. Taka konwencja. Rużne są, mordo. To tylko tak dla funu, mordo. Jaka dewiacja, mordo? Przecież rurzni ludzie tam byli, mordo. Słuchaj, mordo: tu o sport chodzi, mordo. Musisz to zrozumieć, mordo.
#paryz2024
#paryz2024
Wyprawa dookoła Polski: dzień XVIII (29.06.2016)
Czyli kocham Białystok i okazuje się, że bycie nieuważną pierdołą popłaca.
Źle wyznaczyłem trasę poprzedniego dnia i musiałem się wracać na północ żeby nie mieć dziury w gminach. Wyjechałem, gdy @b__g i @ewa321 jeszcze spali. Jadąc po gminę przy okazji zobaczyłem ładny zamek w Tykocinie, choć to bardziej rekonstrukcja. Jechałem tam niemal non stop jakimiś DDR, a wzdłuż S8 jest totalnie nieuczęszczana droga o idealnym asfalcie. W pewnym momencie zatrzymuje się samochód obok mnie, a to właśnie @b__g z @ewa321. Bardzo miło z ich strony, że chciało im się mnie gonić.
Niedługo później kapeć, ale znów przy wentylu od strony obręczy. Nic tam nie znalazłem. Może po prostu felerna partia. Jakaś miła starsza Pani zaprosiła mnie na picie i umycie rąk po zmianie dętki.
Ogólnie bardzo urokliwe tereny przez cały dzień. Powrót do Białegostoku i tu szok... Rondo dla rowerów, no pierwszy raz w Polsce widzę. Kończy się DDR gdzieś w krzakach, to jest pętla żeby sobie nawrócić. Sporo ścieżek, wiele z nich z kostki, ale nie można mieć wszystkiego. Miałem jechać do Supraśla, bo podobno świetny klasztor, ale brakło czasu.
Nocleg w Bielsku Podlaskim u takiego jednego wariata @DragDay7 - to ten sam co w tamtym roku gonił mnie samochodem z kumplem, żeby zjeść ze mną obiad. Wariat ten próbował mnie zabić Oculusem. Mówi, że animacja z dinozaurem zbyt straszna, więc da mi coś "łatwiejszego". Wieżowiec, stoisz na krawędzi.
No i ja na bezczela dwa kroki w przód, a tam meble... Człowiek zapomina, że nie jest w rzeczywistym świecie. Żeby nie to, że nie mam lęku wysokości to bym podszedł spokojnie, a ja lubię strasznie takie miejsca, to chciałem sobie spaść... Dobrze, że Oculus to przeżył, bo to 3k...
Na zdjęciu "moja" wieś! Jestem panem na włościach!
Strava i Endomondo.
#100km #200km (nr 21) #metaxynarowerze #rowerowyrownik
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@metaxy: W Buku obok Szczecina jest rondo, gdzie krzyżuje się DDRka ze zwykłą drogą, też ciekawy pomysł ( ͡º ͜ʖ͡º)
uff. A jakiej firmy dętka? Może Bontrager?
@metaxy: też niedawno mi pękały od strony obręczy (chyba ze 3 razy). Możliwe, że opaska się przesuwa podczas pompowania i odsłania nyple. Jeżeli sytuacja znowu się powtórzy, to oklej obręcz ordynarną, biurową taśmą przezroczystą.
Ale prawdziwe rondo dla rowerów to by było coś ;)
@szirodara oj dziewczę nie... Tam jest data. Nie nadążam z dodawaniem relacji. Dziś nocowałem w Chełmie, a po drodze jeszcze Wawa była. Dziś będę starał się dodawać zaległe relacje.
@metaxy: mogliśmy Cię zabrać do Brzeźna (Gdańsk), bo tam też jest takie cudo :)
@jak_to_mozliwe:
@metaxy: hahaha! Widzę, że to ciekawsze niż kino 5D, gdzie podczas projekcji filmu myszy smyrają po nogach i woda pluska w twarz :)
@jak_to_mozliwe: @Ilana: ooo to nawet my tu byliśmy z @poco-mifejsbuk :D