Wpis z mikrobloga

@Precypitat: Zależy. W Wawie jadłam w kilku i w jednych burger był tłusty i smakował jak psie chrupki (pewnie wypełniacze), natomiast w taki, który został dopiero otwarty był pyszny.
Spróbuj robić sam, to jest 15 minut roboty. Mogę dać mój uniwersalny przepis.
  • Odpowiedz
@Precypitat: Mięso wołowe (ja daję 150 g na burgera bo mam małe bułeczki a lubię grube mięsiwo). Zawsze dajesz jajko (niektórzy dają samo żółtko ale ja wrzucam też białko) sól i pieprz. Jak robię na ostro dodaję przyprawy do karkówki i ostrej papryki w proszku (prawdziwą dodajesz do sosu albo kładziesz na mięso bo w mięsie ginie). Jak robisz na łagodnie to czosnek i koperek najlepiej.
Ja zazwyczaj robię wersję
  • Odpowiedz
@pussi_magnet: ja to wszystko rozumiem. Bardziej chodzi mi o to, czy można uznać burgera tam za fajny posiłek czy za syf. Bo teoretycznie w makra mógłbym wliczyć nawet chipsy, ale oczywiście są tam niezdrowe tłuszcze których trzeba unikać. I o to chodzi/.
  • Odpowiedz