Wpis z mikrobloga

@Gumaa: MuseScore 2, jak na razie jest to najlepsza darmowa aplikacja do zapisywania notacji muzycznej, konkuruje z Finale czy Sibeliusem. Tabulatura także jest dostępna od jakiegoś czasu.
  • Odpowiedz
@NeXIcE: dobra już pobrałem i przetestowałem. Faktycznie bardzo wygodny, teraz tylko go ogarnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję bardzo!
  • Odpowiedz
@Gumaa: TuxGuitar, MuseScore i np. Finale są trochę analogicznie jak Notatnik, OpenOffice i MS Office, albo jak Paint, GIMP i Photoshop, tak mniej więcej. Nie ma problemu, przetestuj, program ma wiele możliwości szczególnie od wersji 2.0. :))
  • Odpowiedz
@NeXIcE: Właśnie widzę :D Świetnie się w tym robi.

Ale mam jeden problem. Bo chciałbym przepisać na tabulaturę utwór, który jest normalnie zapisany na dwóch pięcioliniach, z kluczem basowym i wiolinowym. Czy da się jakoś stworzyć powiązaną pięciolinię do dwóch innych pięciolinii jednocześnie? Albo połączyć najpierw basową i wiolinową w jedną i dopiero potem przerzucić na tabulaturę? Z tego co widzę można tylko jeden do jeden. Nie umiem zrobić "zbiorczej"
  • Odpowiedz
@NeXIcE: Ehh, jak zwykle zadaje pytanie, a potem znajduje odpowiedź samemu ( ◔ ౪◔)

Jeszcze raz wielkie dzięki bo program jest świetny :D
  • Odpowiedz