Wpis z mikrobloga

Śmierć Tomena w ostatnim odcinku była udowodnieniem jak bardzo kiepskim scenarzystą można być. Toż to głupie było i nie pasowało do wydarzeń. Tomen był miły i grzeczny, a nie chory psychicznie by z takiego powodu wyskoczyć z okna. #got
  • 12
  • Odpowiedz
Tomen był miły i grzeczny, a nie chory psychicznie by z takiego powodu wyskoczyć z okna.

@SirSajko: ale był podatny na manipulacje co nie czyniło go dobrym i silnym królem, samobójstwo też jest tego dowodem
  • Odpowiedz
@Asterling: Poza tym w tamtej chwili nie wiedział że jego żona nie żyje, mogła równie dobrze być gdzieś indziej nadal. Sam w końcu się spóźniał wiadomo dlaczego.
  • Odpowiedz
@SirSajko: e tam super nawiazanie do IT Crowd. ;)
ja tam nie potrzebuje glebokiego fabularnego uzasadnienia. Tommen byl tak irytujacy i bezbarwny ze rownie dobrze mogli go sciagnac ze sceny za pomoca dlugiej zakrzywionej laski (jak w kreskowkach). nawet gdyby pojawil sie w filmie kursor, zlapal go i wrzucil do rozpixelowanego kosza to i tak czulbym tylko ulgę.
  • Odpowiedz
@SirSajko: Był bardzo niepewny siebie, jednoczesne wiedząc, jak wielka odpowiedzialny na nim spoczywa. Zdawał się sprawę, że nie on tu rozdaje karty, cały czas podejmował decyzje szeptane mu piszesz innych (Cersei, Margaery, Wróbel, mała rada). Był świadom, że przez jego brak jaj do lochu trafiła jego żona i matka, które późnej jeszcze go pocieszały, że to nie jego wina. Stracił kontrolę nad swoim królestwem, widział jakąś szansę w zawarciu przymierza
  • Odpowiedz
@SirSajko: Wydaje mi się, że myślał, że jego matka też nie żyje. Poza tym dosyć fanatycznie wkręcił się w tę religię. Wierzył że religia i władza to dwa filary państwa - gdy zawalił się jeden, to on zawalił drugi.
  • Odpowiedz
@tooph:

Wydaje mi się, że myślał, że jego matka też nie żyje.

Możliwe, ale mało prawdopodobne, bo w końcu tylko matka mogła przysłać Górę by go zatrzymać. A skoro wiedziała, co się stanie, to raczej sama też nie zamierzała zginąć.

PS. Nie byłam pijana pisząc poprzedni komentarz, to tylko uroki pisania na telefonie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SirSajko: "Tommen byl mily i grzeczny" xD Właśnie powiedziałeś dokładnie to samo co zawsze mówią sasiedzi i rodzina gdy mloda osoba popełni samobójstwo. Taki grzeczny, cichy chlopak, zawsze uprzejmy, zawsze dzien dobry mówił, co za szok :). Imo samobójstwo pasuje wlasnie idealnie do jego postaci, to tacy ludzie częściej sie na to decydują niz swiry, zwłaszcza w mlodym wieku
  • Odpowiedz