Wpis z mikrobloga

@Variv: Grozi tym, że nie będą mogli sprzedawać tych kart jako zgodne ze złączem PCIe. Sprzętowi nic nie powinno się raczej stać, chociaż to też zależy od jakości sekcji zasilania płyty głównej.

Jeżeli to faktycznie prawda to akcje AMD polecą chyba grubo poniżej dolara. Żeby wyeliminować ten problem będą musieli do wyprodukowanych już kart wypuścić nowy BIOS z niższymi taktowaniami a do nowych wrzucić co najmniej gniazdo zasilania 8-pin zamiast
  • Odpowiedz
@panczekolady: Jezu. W życiu bym czegoś takiego do płyty głównej nie wsadził ze zwykłej paranoi. (niby mam płyte z mocniejszą sekcją zasilania niż jakieś budżetowe, no ale jednak po co kusić los)
  • Odpowiedz
@ketrish: Ja tam nie wiem @panczekolady napisał chociaż to też zależy od jakości sekcji zasilania płyty głównej więc założyłem, ze lepszych płytach z mocniejszą sekcją zasilania powinno być bezpieczniej.
  • Odpowiedz
@Variv Uszkodzenie sprzętu to tylko przy CrossFire, ale za to zbyt duże obciążenie może powodować artefakty w dźwięku na wbudowanej w płytę karcie.
  • Odpowiedz
@XpedobearX: @Vetinari: niektóre sekcje zasilania na płycie są robione na styk. Na dobrych płytkach za kilkaset złotych raczej nie powinno być problemu ale jak ktoś kupi poskładany zestaw z allegro gdzie wpakowali płytę za 150zł to się może zdziwić po czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz