Wpis z mikrobloga

Smutno patrzy się na to jak traktuje się Messiego po finale. Nie zasłużył na to. W finałach zawodzili najwięksi: Baggio, Kahn, Zidane i zawiódł też Messi, jednak jeśli mamy kogoś krytykować to zasługuje na to Higuain, a nie Messi. Ten człowiek ponownie ciągnął całą Argentynę przez cały turniej. Wczoraj zagrał dość dobry mecz. Nie było tej kropki nad i. Wielka szkoda że kończy reprezentacyjną karierę. Liczę że jeszcze wróci na MŚ w Rosji. Zasługuje na triumf z reprezentacją. Mimo swojej wielkości zawsze był skromny i trochę nieśmiały. Jestem jednak dumny że mogłem oglądać tego pana przez całą karierę w reprezentacji. Oby jeszcze nie raz zaskoczył nas na murawie.
Małe podsumowanie najlepszych momentów Messiego na tym turnieju:
Gol turnieju vs USA
Gol z Wenezuelą
Gol z Panamą I
Gol z Panamą II
Gol z Panamą III

Świetna asysta z USA
Mistrzowska asysta z Wenezuelą
Świetna wrzutka i asysta drugiego stopnia

Siatka na bramkarzu Boliwii

Razem:
5 goli + 3 asysty

Dziękujemy Leo!
#copaamerica #pilkanozna #mecz
MSKappa - Smutno patrzy się na to jak traktuje się Messiego po finale. Nie zasłużył n...

źródło: comment_ZLrqJWOqPBuyaNTgka9DCPpQGDvzCgah.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MSKappa: daj spokoj, Higuain co setke zmarnowal w 1 polowie to szkoda gadac. Bardzo dobry mecz Messiego. Ciekawe co tam zaszlo ze on juz ma dosc, bo to pewnie nie chodzi tylko o wynik. Wiem, ze mial za zle swojej organizacji pare rzeczy, ciekawe co zawazylo.
  • Odpowiedz
@Perlo: Myślę że jest za duża presja na Messim w Argentynie i wolał zakończyć karierę. Zresztą jak patrzy się na Higuaina to też bym zakończył karierę, bo aż szkoda strzępić ryja ile on popsuł w ostatnich latach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W finałach zawodzili najwięksi: Zidane

@MSKappa: Zidane to był w finałach reprezentacyjnych strasznie c-----y. Tylko 2/3 wygrane, MŚ, ME, 3 strzelone bramki. Błazen.

jednak jeśli mamy kogoś krytykować to zasługuje na to Higuain, a nie
  • Odpowiedz
@rooger:

Zidane to był w finałach reprezentacyjnych strasznie c-----y. Tylko 2/3 wygrane, MŚ, ME, 3 strzelone bramki. Błazen.

Czerwień z
  • Odpowiedz
@rooger:

A jemu czemu nie współczujesz?

Messi w odróżnieniu do Higuaina nie psuł takich okazji. Przecież to jest dramat jak patrzy się na tego zawodnika w
  • Odpowiedz
@MSKappa: nastrzelał Panamie i wielki zawodnik. Miał piłkarską najlepszą drużynę. Argentyna składem była dużo nad wszystkimi drużynami. Messi nie jest taki dobry jak wszystkim się wydaje.
  • Odpowiedz
@MSKappa: zwalać winę na jednego gracza to chamstwo. W drużynie jest 22 piłkarzy, trener, jego sztab, oraz związek piłkarski który wybiera trenera i wywołuje na nim presję. To nie wina Messiego, to wina mentalności, która przenosi się od samego związku, przez trenera, który działa na sztab i piłkarzy. U nas Boniek daje wolną rękę Nawałce, pomaga mu jak może, on z kolei jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu i zna
  • Odpowiedz
Messi w odróżnieniu do Higuaina nie psuł takich okazji. Przecież to jest dramat jak patrzy się na tego zawodnika w finałach.

@MSKappa: A ten decydujący karny to do hokejowej bramki strzelał? Miał na nodze piłkę meczową. Przed chwilą przestrzelił najlepszy z Chilijczyków, trafia Messi, to rywale byliby pod presją, rywale byliby rozbici.

To Messi, a nie Higuain jest/był kapitanem i najlepszym zawodnikiem drużyny. To Messi, a nie Higuain aspiruje do bycia najlepszym
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Zależy dla kogo. Według mnie to gol turnieju, ale nie ukrywam że były równie piękne uderzenia :)
Jutro dam jeden wielki festiwal gifów podsumowujących Copa America, więc każdy będzie mógł wybrać swojego najpiękniejszego gola.
  • Odpowiedz
A jemu czemu nie współczujesz?

@rooger Nie widzisz różnicy w ciągnięciu drużyny ileś lat z rzędu, by na końcu z----ć, od jawnego jej sabotowania? Higuain i Aguero są głównymi winowajcami ostatnich porażek Argentyny.

Natomiast, czy Argentyna na tym turnieju zagrałaby w finale bez Messiego? Raczej tak.

Zdecydowanie nie. Argentyna miała 4 finały pod rząd w ostatnich kilku latach i przegrywała czterokrotnie. Mieli swój czas. Mieli Messiego w swoim prime time. Mogli zostać
  • Odpowiedz
@MSKappa: Weź mnie nie rozśmieszaj. Było sporo lepszych bramek. To jest zwykły rzut wolny. Nawet powiem, że ten drugi wolny Messiego, który linkowałeś był lepszy. Zajeżdża fanboystwem.
  • Odpowiedz
Z Messiego też jest kawał skurczybyka, jak ze wszystkich osób z ambicjami. Ma jednak zdecydowanie lepszy PR. Skromny chłopak. Cichy. Z problemami zdrowotnymi w dzieciństwie. Dla każdego dzieciaka to bohater, który przezwyciężył słabości. Nawet co drugi piwniczniak z wykopu mógłby znaleźć coś wspólnego w jego introwertyzmie. Przy każdej okazji umniejsza swoim osiągnięciom indywidualnym. Nie pierze brudów publicznie.

@Ribelo: Hmmm, ostatnie lata na pewno, ale do pewnego momentu to Messi był
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Czy ja wiem? Messi może i miał kilka niesportowych zachowań na boisku, nigdy jednak w trakcie gry. Zdarzało mu się kopać w kibiców, czy pokazać im jednoznaczny gest. Ronaldo jednak kilka razy bawił się w karatekę i boksera. https://www.youtube.com/watch?v=HkMW4uKnVoA takich materiałów jest masa. Polecam poszukać czegoś podobnego u Messiego. Ronaldo również zasłużył sobie na opinię nurka jeszcze za czasów gry w Manu. Przykleił sobie też łatkę "Pięknego" oraz "Krystyny"
  • Odpowiedz
@Ribelo:

Czy ja wiem? Messi może i miał kilka niesportowych zachowań na boisku, nigdy jednak w trakcie gry.

"Czy ja wiem?" po raz drugi.

Ronaldo jednak kilka razy bawił się w karatekę
  • Odpowiedz