Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +46
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +59
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
@bialy_rycerz_pokoju: Haha i jak chcialbys to egzekwowac? 17 lata, ktora za dwa miesiace ma urodziny, juz dawno wyglada jak kobieta, wszystko na swoim miejscu i ma byc nielegalna? Z powodu watpliwej odpowiedzialnosci potencjalnego ojca? Przeciez to jest nonsens...
Mam tez wrazenie, ze obecni tutaj komentatorzy nie wiedza, w jakim wieku w Polsce dziewczyny zaczynaja swoja aktywnosc seksualna. Srednio jest to
@Go_Ask_Alice: teraz zorientowałem się że pisze do wykopowego narko-celebryty, pies cie trącał. I na czarną hop.
A zadaj normalne pytanie dotyczace ewentualnego legalnego stosunku z 15-latka to juz podniesiony alarm... xD
Zdecydujcie sie.
Polskie dziewczęta wyprzedzają chłopców w inicjacji seksualnej
Inicjacja seksualna chłopców w wieku 15-16 lat od ponad 20 lat jest na podobnym poziomie. Z prowadzonych również w Polsce międzynarodowych badań Światowej Organizacji Zdrowia - Health Behaviour in School-aged Children - wynika, że odsetek chłopców po inicjacji zwiększył się w tym okresie jedynie o kilku punktów procentowych. W 1990 r. pierwszy kontakt seksualny w tym wieku miało za sobą 17,7 proc. z nich,
(obczajcie Grenlandie, wtf)
@bialy_rycerz_pokoju: Tez fakt. 17-18 to juz bardzo fajny wiek. Znalezc normalna, swiadoma seksualnie 15 latke to chyba jak szukac igly w stogu siana. Jednak gdy mialo sie te 16 lat to znalo sie takie jakos i nie bylo to czyms nienormalnym.