Wpis z mikrobloga

@repro5: jestem w trakcie elektronika, chociaż tyle mnie tłumaczy xD Bez tej wiedzy zawodowego raczej (na szczęście) bym nie zdał xD
A jeśli chodzi o materiały to serio nie umiem się tak uczyć, muszę coś samemu rozkminić i koniec, wtedy zapamiętam do końca życia.
@3Vw7GkZLSZ46OrVi: Na elportalu masz artykuly Piotra Góreckiego. Moze maja z 20 lat, ale sa bardzo aktualne i nie wymagaja od czytelnika wiedzy. Autor stosuje analogie do hydrauliki i pomaga to zrozumiec. Przeczytasz i potem sprawdzisz w praktyce, albo na odwrot. No i lepiej sie zacznij uczyc mikrokontrolerow, bo jako elektronik bez tego to ciezko o dobrze platna robote...
@repro5: wiadomka, mikrokontrolery wjadą po wakacjach, na razie mam milion zajęć i 0 pieniędzy, staram się ogarnąć podstawy. Chociaż w sumie nie wiem po #!$%@? się próbuje bawić w podstawową cyfrówkę jak jedną atmegą mogę to zrobić w 10 minut XD
@3Vw7GkZLSZ46OrVi bo #!$%@? sprzedawca jest od sprzedawania a nie od wykładania podstaw elektroniki. Gość będzie ci szukał pół godziny parametrów w notach katalogowych i zarobi na tobie 10 gr. Poszukaj co jest dostępne, przesymuluj nawet w #!$%@? crococlipie i wtedy próbuj. Co do twojego pytania. Tak można wysterować tylko trzeba sobie policzyć dobrze punkt pracy mosa i odciąć stałą na wyjściu. Powodzenia.
@bassfun: Spoko, nie zamierzam być upierdliwy dla babki która tam pracuje, myślałem że będzie wiedzieć i mi doradzi, jak się okazało że nie wie to poprosiłem o 10 losowych, odszedłem se na bok i znalazłem to co mnie interesowało. Ale skoro pracując w tym sklepie od kiedy pamiętam nie wie tego, to uznałem że nie mam co jej w ogóle pytać o cokolwiek więcej. Wyluzuj, bo ci żyłka pęknie czy coś.