Wpis z mikrobloga

@BrowarPERUN: nie robiłem ale zacieranie 1,5 h więc wątpie w skrobie. Burzliwa była w 17-19C. Podobny problem mam z bestylowcem 11blg na s-33 też błotko tam jest a leci 9 dzień burzliwej. W aromatach nie czuć infekcji innych objawów też nie było. Jedyne co było dziwne to bardzo dużo "deki" w tej ipce.
@makapakaninja wrzuć lepiej zdjęcie. Bo błoto to rozumiem jakieś oddzielanie się od reszty metniejszej warstwy. W sumie czym się przejmujesz. Kolejny raz zrób ipa bez żyta i wyeliminujesz źródło metnosci. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nebayh: Wezmę pod uwagę przy następnym warzeniu. Ze słodów tylko żyto było ześrutowane w marcu ale szczelnie zamknięte więc tam chyba nic nie powinno się wydarzyć. Gotuje zawsze na 2 palnikach i gotuje się fest bo potrafi mi odparować na chmieleniu/chłodzeniu koło 5l brzeczki. Natlenienie gorącej brzeczki mogłoby się zgadzać bo chłodzę w wannie z hydromasażem i co 5 minut zamieszam w garze żeby się szybciej schłodziło ( ͡° ʖ