Wpis z mikrobloga

• 550
Mam dylemat czy to co robie jest moralne. Mianowicie dostalem zlecenie na napisanie referatu za 150 zl, przekazalem je dalej ale juz za 50 zl. Wszyscy sa zadowoleni: ten co referat dostanie, piszacy referat bo zarobi jakies 25 zl/h no i ja bo bede mial 100 zl za nic. Czy to przedsiebiorczosc i zaradnosc czy chamstwo i swinstwo?

#kiciochpyta
  • 46
  • Odpowiedz
@Matanjah: A Skanska czy inne konsorcja jak działają? Jak tak lekko ci idzie to wg. mnie powinieneś iść dalej i zbierać zamówienia a potem kierować do podwykonawców. W ten sposób bardzo szybko wydrenujesz rynek z piszących i zgarniesz dla siebie tych którzy chcą mieć coś napisane. Zakładając, że zachowasz odpowiednią jakość. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
dzieki za te wszystkie mile slowa :D a posrednictwem mam zamiar sie zajmowac, ale to pomalutku malymi krokami bedzie budowane ;)
  • Odpowiedz
@Matanjah: #suchar

Komisja Europejska postanowiła wybudować bramę w trzecie tysiąclecie jako symbol coraz ściślejszych więzi łączących państwa członkowskie. Wyłoniono podkomisję do przeprowadzenia przetargu, która ów przetarg ogłosiła. Do wykonania bramy zgłosiło się trzech oferentów: Turek, Niemiec i Polak.
Pierwszy ofertę przedstawił Turek: brama solidna, projekt kompletny - wszystko w porządku - koszt: 6000 euro.
Drugi był Niemiec: projekt w zasadzie nie odbiegał od projektu Turka, podobne wykonanie, cena:
  • Odpowiedz
  • 9
@Matanjah być może ktoś zapłacił specjalnie Tobie w trosce o jakość? Jeśli tak, to o ile jakości finalnego produktu sam nie poświadczysz to oszukales klienta. To tak jakbym pojechał z moim merolem do ASO, a oni wzięliby pełną kwotę ale naprawy oddelegowali do Zenka za kratę browarów.
  • Odpowiedz
napisanie referatu

@Matanjah: Tak z ciekawości ten referat będzie podpisany przez osobę która go pisała czy zlecający napisanie później podpisze się swoim imieniem i nazwiskiem?
  • Odpowiedz