Wpis z mikrobloga

#laptopy #komputery @naprawalaptopow
Mireczki taka sytuacja, kupiłem dzisiaj notebooka asus ux305ca, nowy procek m3-30y, 4gb ram, 128 gb ssd, full alu, mat ips. Problem taki, że po godzinie działania karty wifi uciekła ona z systemu - nigdzie jej nie było. Po 3 godzinach aktualizacji windowsa, wgrywaniu różnych wersji i odłożeniu laptopa do pudełka celem zwrotu.. karta się naprawiła, problem podobno znany w internecie i jest nawet na YT: https://www.youtube.com/watch?v=VpVWOh4tJDs .

Teoretycznie laptop teraz działa i wszystko lux, ale przypadkiem znalazłem aukcje w tej samej cenie w tym samym sklepie:
http://allegro.pl/lenovo-ideapad-500s-i7-6500-8gb-240ssd-gf920-200zl-i6248013223.html

Laptop 3x mocniejszy, tylko że lenovo nie asus i bez windowsa (to nie problem). Pytanie czy jest sens oddawać tego asusa i lecieć po lenovo? podobno w asusie ta karta czasami wraca i znowu ginie, pytanie tylko jak lenovo ideapad wypadają serię ? bo miałem g500s i było przeciętnie. Jednak tutaj i7, 256 gb ssd i zewnętrzna karta mocno zachęca.
  • 4
  • Odpowiedz
@kloner: laptopy Lenovo serii IdeaPad są bardzo przeciętne (ładnie ujmując) względem jakości obudów. To jest nasza opinia jako serwisu.
Co do Twojego problemu z kartą sieciową, to warto może spróbować wymienić sprzęt na inną jednostkę takiego samego modelu, może w innej nie będzie tej usterki.
  • Odpowiedz
@naprawalaptopow: Hej, obecnie ta karta śmiga, zobaczymy mam 10 dni na zwrot a podobno to jest problem windowsa po aktualizacji i u mnie by to się potwierdziło (wszystkie karty intela) bo i delle XPS mają to samo jak wpisałem w internet.. od wczoraj jest OK. Dzięki za opinie, a jaką macie opinie o tym asusie co mam? plus o acerze, bo miałem kiedyś v3 371 i 2 razy dostawałem nową sztukę,
  • Odpowiedz
@kloner: Twojego Asusa praktycznie nie mieliśmy w naprawie jak na razie, parę sztuk dosłownie było, raczej na problemy z OS, więc cokolwiek sugerować ciężko. Wiemy tylko, że seria UX zawsze miała problem z zawiasami od strony klapy matrycy, natomiast jak to jest w tym modelu na razie ciężko twierdzić
  • Odpowiedz
czyli raczej zostawie asusa, bo rozmawiałem z xkomem i te lenovo jest tylko w środku aluminiowe w reszta plastik. No i kwestia matrycy asusa jest zarąbista, znowu lenovo ma podświetlanie klawiszy czego w asusie mi brakuje.
Waszym wyborem do 3 tysięcy z ultrabooków też będzie ten Asus? tak prywatnie, gdybyście mieli zakupić :)
  • Odpowiedz