Wpis z mikrobloga

Mam problem. Pracownica sprzedaje po okolicy informacje, które powinny zostać tylko w firmie i rozpowiada różne dziwne rzeczy na temat firmy. Wielokrotne rozmowy z nią na ten temat gówno dały i zawsze wyskakuje z tekstami:

znowu ktoś pode mną dołki kopie

ja? a gdzieżby! szanuję pracę i w ogóle!

adrpan, ale weź, wierzysz tym ludziom?

Jest dwulicowa, co zdążyliśmy zauważyć, większość informacji jak tylko możemy to nie mówimy w jej otoczeniu, lecz niestety czasem dochodzi do sytuacji, że jest za drzwiami i podsł#!$%@?. Gdy wzięła urlop, to do dziewczyn z pracy codziennie! dzwoniła po 13-14 razy (dopóki dziewczyny nie #!$%@?ły jej, bo już od 7 rano #!$%@?ła telefonami, jak miały na 13:30 do pracy) z pytaniami,

co tam jak tam? jaki szef ma humor? dajecie sobie rady beze mnie? w co jest szef ubrany dzisiaj?

Na chwilę obecną nie mogę jej zwolnić, bo nie mam zastępstwa za nią, a szukam na inne stanowisko i też jest kicha. Co zrobić?
#praca #pracbaza #pracbazaproblems #problemypierwszegoswiata
  • 13
@szaremyszki: Wiem, że jest to podstawa do zwolnienia, ba nawet dyscyplinarnego, tylko tak jak pisałem, brak chętnych jest na jej stanowisko. Już nawet zdecydowałem z resztą kierownictwa, że nawet przyjmiemy świerzaka bez umiejętności i nauczymy, jeżeli będzie tylko chciał i nie zwolni się po pół roku. Praca w sklepie spożywczym na dziale mięsnym, pod Krakowem.
@adrpan: Dajesz jej do podpisania umowę o zachowaniu poufności z wpisaną wysoką karą za ropowszechnianie tego i owego. jak nie będzie chciała podpisać to masz podstawę do zwolnienia( ͡º ͜ʖ͡º)
@razor535: marża na jakiej sklep pracuje, po ile jakie rzeczy kupujemy, od kogo i co bierzemy w jakich ilościach. Co rozumiesz przez uczciwa płaca? U nas dziewczyny dostają więcej niż dają sklepy w regionie
Praca w mięsnym, w wyższą pensją niż w okolicy i nie możesz znaleźć zastępstwa dla tej dzidy? Coś tu mi nie gra. Chyba, że słabo szukacie. Skoro jesteś w stanie przyjąć kogokolwiek to może ktoś ze znajomych z polecenia będzie chętny.
@Tytanowy_Lucjan: Jeszcze tylko nie odwiedziliśmy urzędu pracy, ostatnim razem wysłali nam dziewczynę, która studiowała filologie angielską i brzydziła się pracy mięsem...
Odzywają się, ale niestety chcą albo na czarno robić, bo mąż dobrze zarabia i nie będzie 500+ na dzieciaki, bądź na 2 góra 3 miesiące dorobić. Trafiły nam się trzy perełki, jedna ponad 10lat doświadczenia, praca praktycznie na miejscu, ale powiedziała, że ona jest nastawiona na duży ruch w sklepie
@Tytanowy_Lucjan: Niestety też jest taka prawda, że poprzednia kierowniczka, co zarządzała od lutego do czerwca ubiegłego temu narobiła takiego syfu, że odbiło się to szeroki echem po okolicy i niestety z taką akcją zanim zbudujesz dobrą opinie o sklepie musi bardzo długo minąć i muszą być spore nakłady na reklamę, oraz promocje produktów. Dopiero gdzieś teraz tak po roku prawie że wyprowadziliśmy sklep po tym jaki strat narobiła.
@adrpan:

praca w mięsnym

Lol, myślałem że jakiś high-tech, sekrety firmy tak bardzo. ;-)
Swoją drogą, jakim trzeba być #!$%@?, by pracując w mięsnym taki stalking (podsłuchiwanie, wydzwanianie) odstawiać.
@Krzeslo_Komora: No wiesz, po co mają ludzie z zewnątrz wiedzieć o niektórych rzeczach? Są rzeczy które nie powinny wychodzić poza mury sklepu. Jest straszną peplą, przez to nie jest osobą godną zaufania.