Wpis z mikrobloga

Mikroby jak przygotowujecie pomidory i cebulę do jajecznicy? Dużo osób mi już mówiło, że jajecznica jest o wiele lepsza właśnie z pomidorem i/lub cebulą. Do tej pory jadłem jedynie dodatkowo z szynką czy też jakąś kiełbasą.

Kroicie pomidory i cebulę w kostkę/plastry i trochę to podsmażacie przed jajkami czy wszystko razem? Te pomidory się nie ,,rozflapczą"? :D

#gotujzwykopem
  • 9
@Vojak: najpierw wrzucasz cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażasz, najlepiej na maśle. Kiedy już się lekko zarumieni i nabierze złotego koloru posypujesz delikatnie cukrem (brzmi dziwnie, ale znacząco poprawia smak). Dodajesz pokrojone pomidory, podsmażasz. Nie powinny się "rozflapczyć", chyba, że będziesz je molestował jakimś przyrządem. Dalej dodajesz szynkę/kiełbasę i jajka, gotowe.