Wpis z mikrobloga

@Sordi: najpierw sobie sprawdz czy twoja karta dzwiekowa ma proca/wspiera standard (tu zapomnialem bodaj emu jakiestamcyferki), w przeciwnym wypadku bedziesz mial zajebiste lagi jak ja przy interfejsie audio
@Sordi: Bierz midi z polwazonymi klawiszami, program jest zwykle dodany. Jako pianinko polecam darmową wtyczkę Piano One, z możliwością dokupienia różnych pierdół. Keyboardy w cenach niskich nie mają zbyt atrakcyjnych brzmien, a klaw midi możesz mieć sensowną za około 500 zł.
@Sordi: A ja polecam Nuendo i pluginy ;) I chyba lepiej kupić keybord. W sumie to nawet nie chyba ,a moim zdaniem na pewno. Wszystko zależy od kwoty, jaką chcesz przeznaczyć. I koniecznie z ważonymi klawiszami.
@Sordi kolega @BrygadaWypok dobrze kombinuje. Swoją drogą M-Audio ma sporo fajnych zabawek. A co do dylematu nowe/ używane- ja osobiście kupiłem w życiu trochę gitar basowych i nigdy nowej :) Zawsze udawało mi się znaleźć używane w bardzo dobrym stanie, zresztą z niektórymi gitarami jak z winem- im starsze tym lepsze. Wychodziłem z założenia, że po co płacić za nowy instrument 2000 zł , jak można kupić fajną używkę za 2000 zł
@Sordi: Pokrętła są przydatne jak chcesz na żywo grać elektronikę, ale można zawsze sobie dokupić niedrogo jakiś panel. W tej kategorii cenowej masz wybór: pokrętła albo dociążana klawiatura. Nie mówiąc o dynamice, bo to podstawa raczej.
M-Audio Oxygen 61

@Sordi: Nie miałem styczności, ale czytałem swego czasu sporo recenzji, wiem, że któreś starsze modele z M-Audio były niedobre, nie wiem czy nie było mowy o Oxygenie właśnie. Poczytaj sobie testy, recenzje przed zakupem (tak można w sklepie sprawdzić, ale nie sprawdzisz tam wszystkiego ;))

Nigdzie nie widzę informacji o klawiaturze, możliwe, że Oxygen z racji ilości suwaków ma gorszą klawiaturę (taką zwykłą lekką z keyboardów), ale to