Wpis z mikrobloga

@sanderus: No z tym Cionkiem to jest tak jak jest... sam nie mam do niego przekonania. Ale czy z Cionkiem na pewno zawalimy turniej, a bez Cionka (a na przykład z Dawidowiczem) pewnikiem doszlibyśmy do półfinału? Wątpię. Fakt faktem, że jak odpadniemy szybko (czyli nie awansujemy albo awansujemy fartem z 3. miejsca i wpadniemy na Francję) to cała krytyka spadnie na Nawałkę: dlaczego Cionek? Czemu Szczęsny w bramce? Dlaczego takie skrzydła?
@KonfederatZBaru: Wszystko było tak na prawdę poukładane. Nawet jak Grosik nie zagra to na lewe skrzydło mamy alternatywy. Gorzej jest z luką po Rybusie. Ja uważam, że Cionek na środku w 1. meczu to nie jest taki głupi pomysł, ale na lewą obronę możliwości są 3 - Jędrzejczyk, Cionek i Wawrzyniak. To jest największe pytanie przed 1. meczem, chociażby dlatego, że Irlandczycy będą grać skrzydłami.
@sanderus: wszyscy krytykują Cionka, ale nie jest on wcale zły, nie wydaje mi się, by ustępował umiejętnościami i zaangażowaniem Pazdanowi, Salamonowi czy też wcześniej Szukale. Na lewej obronie zagra Wawrzyn bo Jędza nie jest w rewelacyjnej formie, natomiast za Grosika to bym się martwił, Kapustka imo nie spełnia oczekiwań by grać cały mecz, a Peszko, no cóż.. oby miał farta( ͡° ͜ʖ ͡°)