Aktywne Wpisy
Linnior88 +6
Chciałabym mieć kiedyś męża i dzieci ale z drugiej strony mam zwichrowany łeb i jakby powiedział część innej to by był bity i wyzywany eehhh
#borderline
Strasznie terytorialne i chore sooczysko ze mnie
#borderline
Strasznie terytorialne i chore sooczysko ze mnie
sergio91 +2
Pierwszy raz w życiu spotykam się z laską, która lubi połykać spermę i muszę przyznać jest to zajebiste
#seks
#seks
Nie wiem co mam wybrać..
Zdawałam kilka lat temu maturę. Ale jakoś w międzyczasie przez kilka lat tułałam się, to na 2 kierunki studiów, to do pracy.. zawsze robiłam wszystko z myślą o tym, aby mieć dobrą robotę.
A teraz chciałabym pójść na studia na biologię. Gówniany kierunek, mówią, że nie ma po tym pracy. Znam wielu biologów i pracują np. w "figlolandii".
Ale fascynuje mnie to, od zawsze lubiłam zwierzęta, rośliny, przyrodę.
Jednak z drugiej strony mój luby naciska na inny kierunek. Na dietetykę. Po tym z góry mam zapewnioną pracę (albo po znajomości, albo samej).
Ale boję się, że kierunek, tak jak w poprzednich nie spodoba mi się.
Poradzicie co mogę zrobić? Wybrać biologię, czy iść jednak na dietetykę i później (jeżeli zdam) robić dodatkowo biologię i pracować?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
Czemu anonimowo tak btw? xd
Tak szczerze to nie widzę sensu w studiowaniu czegoś po czym z góry wiadomo, że nie ma szans na pracę w zawodzie. Wydaje mi się, że lepiej iść na tę dietetykę, w trakcie (na 2 lub 3 roku) zacząć biologię jako drugi kierunek, a po skończeniu dietetyki iść do pracy i zaocznie skończyć biologię. Zawsze będziesz mieć 2 opcje do wyboru, a nie tylko jedną w dodatku jak sama piszesz
To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: sokytsinolop
@notrzeba: Świat teraz się zmienia. Jeśli masz w czymś doświadczenie to spokojnie możesz się gdzieś wykazać i godnie żyć - wszystko zależy od branży, bo nie wszędzie jest "łatwo". Potwierdzam więc słowa @vateras131 lepiej nie marnować czasu na coś co nie ma przyszłości, bo skonczysz 25 lata i bedziesz sie zastanawiał gdzie tu teraz pracować, a pracy nie ma. Ci co wiedzą czego się uczą, spokojnie znajdą dobrą pracę.
@AnonimoweMirkoWyznania: właśnie dlatego "prestiż" w moim poprzednim poście był w cudzysłowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)