Aktywne Wpisy
Mirki, mamy mega spinę z sąsiadem. Otóż, mój somsiad ma 2 takie jak na zdjęciu "miejsca rodzinne", czyli dwa miejsca jedno po drugim, czyli łącznie ma 4 miejsca parkingowe (ciekawe skąd miał na to pięniążki xD). Od kiedy tu mieszkam nie widziałem jeszcze żeby tam parkował. Korzystając z okazji postanowiłem postawić na jednym z tych miejsc furkę i nic nie mówić. Mijały miesiące i nic się nie działo, nawet coś tam śmieszkowaliśmy
NoMoreTearsJustSmile +278
#gimbynieznajo #nostalgia
@lenleniwy: ja miałem wtedy ze 12 lat więc nawet nie wiedziałem, że za takie rzeczy jest sztum ( ͡° ͜ʖ ͡°) z resztą skorzystałem z tego tylko kilka razy... pamiętam, że dzwoniło się na jakiś krótki numer typu 957, potem czekało się odpowiednią liczbę
działały również blue boxy i chyba iskrowniki (na automaty monetowe) a jeżeli się miało szczęście być podłączonym do centrali strowger'owej to i black box zapewniał darmowe dzwonienie
Blueboxy/blackboxy - nie wiem, o czym piszesz? Bo jeśli o samych telefonach, to na niebieskie urmety iskrowniki nie działały w żaden żywy sposób, iskrowniki były dobre na Telkomy (duże kanciaste, szarego koloru na monety, jeszcze z tarczą) i niektóre AWSy (też kanciaste, ale mniejsze)
#gimbynieznajo #nostalgia
@krzych1988: przy AGH działała jedna szkoła tańca, która podrzucała swoje ulotki po kilka sztuk po korytarzach. Ulotki z jednej strony zwyczajne, z drugiej miały właśnie nadruk karty telefonicznej :) Cwaniaki, każdy się schylił by sprawdzić co to takiego...
@perdoo-pedro: to było arcybanalne. Gdy rozpowszechniły się telefony z automatyczną sekretarką, w sklepach pojawiły się "dialery" dzięki którym można było po dodzwonieniu się do domu wcisnąć tonowo kod i odsłuchać wiadomości. Okazało się, że automaty telefoniczne miały stale aktywny mikrofon. Podnosiłeś słuchawkę, wklepywałeś numer na dialerze i gadałeś
Z większym sentymentem wspominam jeszcze bardziej zamierzchłe czasy gdzie na budki
Niemniej, potem wszystko było możliwe. Pół roku w TPSA pracowałem i przez te
U mnie w akademiku byl przerobiony niebieski z darmowymi połączeniami po włożeniu specjalnej karty. Kumplowi w szpitalu podciągnęliśmy z budki kabel prawie pod oddział, na którym przebywał kilka
@qweasdzxc: a dokładniej 0800, poźniej czekasz i liczysz tony w słuchawce i w połowie dwudziestego piątego wciskasz 0, dostajesz dial tone, wykrecasz numer i masz do wykorzystania jeden impuls :)
Z tego tez powodu zdemontowano nam budke przed blokiem, bo ciagle ja zajmowalismy.