Aktywne Wpisy
Ynfluencer +29
To jest dziwne, ale w jeden dzień wpadłem w kompletny dół, bo uświadomiłem sobie, że od wielu lat jestem w czarnej doopie i nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy. Teraz już to wiem, że przegrałem i prawdopodobnie przegram resztę życia.
Facet w wieku 31 lat, mieszkający z toksycznymi rodzicami ze względów finansowych, związek na odległość, który już dawno miał skończyć się wspólnym mieszkaniem, ale kochany PiS wyrypał ceny kurników w kosmos.
Facet w wieku 31 lat, mieszkający z toksycznymi rodzicami ze względów finansowych, związek na odległość, który już dawno miał skończyć się wspólnym mieszkaniem, ale kochany PiS wyrypał ceny kurników w kosmos.

#famemma Tak z ciekawości, grozi coś za samo oglądanie nielegalnych restreamów?

Witam wykopki, z czystej ciekawości mam do was takie małe pytanko.
Wszystkie dzisiejsze komputery używają systemów binarnych z dosyć prostego powodu jakim jest 1 - jest prąd, 0 - brak prądu. Sprawa podyktowana technicznie. Gdyby wymyślić sposób na ominięcie tej blokady i stworzyć, nwm, przykładowo procesor działający na systemie liczb szesnastkowych, to czy taki procesor byłby lepszy od tego działający na procesorach binarnych. Ogólnie cyframi dwójkowymi da się zapisać każdą dzisiejszą liczbę, ale szesnastkowymi robi się to krócej. Czy taka zmiana w kwestii wydajności byłaby znacząca?
W sensie na systemie szesnastkowym? W tej sprawie również jestem totalnym lajtem(ostrzegam że mogę się lekko mylić), ale z tego co wiem działają na podobnej zasadzie do systemu dwójkowego, z tym że nie zawsze trafiają w zero lub jeden. Komputery kwantowe działają na kubitach, najmniejszych cząstkach w materii które wykorzystuje się w bramkach logicznych. Braki te decydują czy coś jest zero czy może jednak jeden. No, ale mały problem -
Problem w tym, jak zapisywać i odczytywać te 16 stanów tak,
No, to jest zagadnienie na które nie znam odpowiedzi. Pytałem z czystej ludzkiej ciekawości ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ale, może kiedyś taki patent wymyślę. Lubie różne rzeczy wymyślać (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■).