Wpis z mikrobloga

cześć Mirki! Z racji tego, że znów mam dużo pomysłów i zrobiłam się bardzo twórcza, to zaczęłam zastanawiać się nad kupnem tabletu graficznego. Niby nic szczególnego, ale właściwie to nie mam zielonego pojęcia czym się kierować przy zakupie takiego cudaka. Nie musi być jakiś zajebisty, byle działał sprawnie. Może coś podpowiecie? ʕʔ

#kiciochpyta #grafika #tabletgraficzny
  • 17
@sillemo: Tylko Wacom. Natomiast co do tego z biedronki, to jest spoko i w zupełności wystarcza na początek, choć mnie osobiście wygodniej pracuje się na nowej serii Intonous, gdzie powierzchnia tabletu jest jakby gładsza, przez co rysik nie chrobocze po tablecie i ruch jest po prostu "gładszy". Tym niemniej, ten biedrowy jest naprawdę spoko.
Żeby nie było - ja nie rysuję, tylko obrabiam zdjęcia, więc też nie potrzebuję dużego obszaru roboczego.
@sillemo: btw, upewnij sie przy zakupie, ze tablet odpowiada proporcjami monitorowi. Nie polecam tez tych mniejszych modeli, po dluzszym czasie zaczely bolec mnie nadgarstki bo nie moglam rysowac calym ramieniem.
@logikamirkow: właśnie mi zależy na czymś małym, bo zawsze moje ruchy ograniczały się do poruszania nadgarstkiem. Nie potrzebuję profesjonalnego sprzętu, bo sama nie jestem rysownikiem, tylko amatorem. Bardziej zakupię go do zabawy, do zdjęć. Na pewno coś zrobię, bo pomysłów mam już dużo :)