Wpis z mikrobloga

@lowca_chomikow: allah akbar oznacza "bóg jest wielki". Muzułmanie krzyczą tak, jak się radują. Więc jak kogoś mordują i krzyczą "allah akbar", to nie #!$%@? dlatego, że są przerażeni (vide "o boże!"), tylko zadowoleni. I nie wmawiaj mi, że wcale nie chwalą jednocześnie w tym momencie allaha.
  • Odpowiedz
@ortofosforan: Jakbyś przyłożył mu broń do głowy i powiedział, że zaraz go zabijesz, to jego ostatnie słowa tez byłyby allah akbar. Twoja potrzeba totalnej demonizacji wszystkiego co z muzuŁmanami zwizane sprawi, że nawet na spokojnie nie umiesz doczytać tekstu, który chcesz skrytykować. Nigdzie nie mówiłem, że to jest coś co krzyczą tylko jak są przerażeni. Jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności umknęło ci jak podałem przykład z krzyczeniem "allah akbar" po strzeleniu
  • Odpowiedz
@lowca_chomikow: gdybym był wierzący, to też powiedziałbym coś w ten deseń, gdyby mi ktoś broń przyłożył. Pewnie się u nich tak przyjęło, że w chwilach zachwytu krzyczą "allah akbar", ale znikąd się to nie wzięło, tylko z przekonania, że to zasługa allaha. Ale jak ktoś morduje ludzi i krzyczy przy tym allah akbar, to nie pieprz głupot, że tak tylko sobie mówi. Szczególnie, jak robią to ludzie, którzy na każdym
  • Odpowiedz
@ortofosforan: Stary, przestań walczyć z chochołem. Mówię, że krzyczenie "allah akbar" samo w sobie o niczym nie świadczy, bo tam wszyscy tak krzyczą przy każdej okazji. Muzułmanin będzie zabijał muzułmanina, żeby mu ukraść srajfona i też tak krzyknie. To po prostu nie świadczy, że religia jest główną motywacją dla której dokonywany jest dany czyn. Świat nie jest czarnobiały. Wiem, że twoje źródła informacji pewnie skutecznie ci wmówiŁy, że każdy kto
  • Odpowiedz
@shock: Ten gosć paradoksalnie bardziej się społeczeństwu przysłużył niż mu zaszkodził. Sprawił, że w państwie, w którym jest tak bezpiecznie, że nikt nawet nie myśli o zamachach ludzie będą odrobinę bardziej czujni. Inna sprawa to fakt, że jeśli ktoś jest w tej chwili w Polsce zdolny do radykalizmów, ze względu na kwestie polityczne, to jest to raczej lewacka opozycja, która została całkowicie odcięta od koryta (podłożenie bomby pod radiowozy?) Przegrali
  • Odpowiedz