Aktywne Wpisy
Mamy problem z demografią XD Tymczasem demografia w ciągu ostatnich 100 lat gdzie mieliśmy komunizm i dwie wojny światowe zwiększyła się o prawie 4 razy z 2mld do ponad 8 mld ludzi xD To ja się pytam gdzie jest sufit? Rozumiem że w 2124 chcielibyśmy znowu 4 razy więcej ludzi czyli 32 mld ludzi na świecie? Tak aby utrzymać obecne tempo? W ostatnich 100 latach świat zaliczył tak ogromny wzrost liczby ludności
Rasteris 0
Tytuł: Historia Bez Cenzury
Autor: Wojciech Drewniak
Gatunek: Książka historyczna
★★★★★★☆☆☆☆
Wydaje mi się że taka lektura najbardziej spodobała by się młodzieży, gdzieś na poziomie gimnazjum (to nie jest zarzut!), ze względu na bardzo rozrywkowy charakter tej książki. Fajne, krótkie historie z dużą ilością anegdotek, wszystko opisane w dość charakterystycznym stylu, chyba podobnym do tego znanego z programów na YT. Głównym wadą według mnie jest takie trochę pójście po łebkach. Osobiście wolę długą historię o jednej postaci niż dziesięć krótkich. Z jednej strony jest to zrozumiały zabieg, ale jednak często chciałoby się czegoś więcej.
Jako książka przeznaczona dla młodzieży (w ramach popularyzowania historii) jest całkiem w porządku. Jednak starsi czytelnicy, trochę bardziej wymagający, raczej nie byliby tą lekturą zbyt zachwyceni.
Książkę otrzymałem w ramach konkursu od ekipy @EpicMakers za co jeszcze raz dziękuję.
#bookmeter