W ogóle to się pochwalę że miałem wczoraj #ld #swiadomysen, zajebiste uczucie - podobno na początku trudno jest go kontrolować, ja miałem dziwnie - wydawało mi się, że się budzę, a tak naprawdę dalej śniłem (tj: jestem we śnie, i wydaje mi się po chwili, że się obudziłem i leżę w łóżku - ale zamykam oczy i od razu znowu mam inny sen, więc chyba się nie budziłem). I tak było z 5 razy, za 5 razem wreszcie zacząłem coś tam robić... i trzeba było wstawać ( ͡°ʖ̯͡°)
@MaIutkiCzlowiek: Miałeś kilka fałszywych przebudzeń, ale i kilka prób uzyskania faktycznej świadomej samokontroli wew śnie. Tak naprawdę po między tymi "kilkoma" snami były momenty, które zapomniałeś i to był jeden sen. Zapomniałeś dlatego, że w tych momentach uwaga była zbyt rozproszona. Przejścia po między różnymi obszarami snu/pomieszczeniami odbywają się nieco w innym tempie, więc wymagają zwiększonej uważności. To jak gdy się dzieje więcej wokół lub mniej to zawsze wzrok chodzi tak
Zapomniałeś dlatego, że w tych momentach uwaga była zbyt rozproszona. Przejścia po między różnymi obszarami snu/pomieszczeniami odbywają się nieco w innym tempie, więc wymagają zwiększonej uważności.
To jak gdy się dzieje więcej wokół lub mniej to zawsze wzrok chodzi tak