Wpis z mikrobloga

Jak wam poszedł egzamin na #prawojazdy?

#ankieta

egzamin praktyczny na kat. b zdałem za:

• pierwszym 41.1% (1222)
  • drugim 21.2% (632)
  • trzecim 11.3% (336)
  • czwartym i więcej (kom) 11.0% (326)
  • nie mam prawka/sprawdzam 15.4% (459)

Oddanych głosów: 2975

• 20
  • Odpowiedz
@deryt: @sunsu-sun: @UowcaTroli: ankieta po to by się pochwalić że zdałem wszystko za pierwszym - patrząc na statystyki jestem w jakiś 15% ( ͡ ͜ʖ ͡)

a tak całkiem poważnie, jakie błędy popełnialiście, że uwaliliście - typowe błędziki, na które i tak po zdaniu nie zwraca uwagi 99% kierowców, czy coś poważnego? Ja tylko sobie powtarzałem w głowie by patrzeć na
  • Odpowiedz
@ImInLoveWithTheCoco: ja nie znam niestety gestów policjanta ( ͡° ʖ̯ ͡°) na szczęście pytania są tak skonstruowane, że np. na filmiku wjeżdża samochód na skrzyżowanie na jakiś gest i pytają czy można wjechać ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@romanowicki:
Za drugim dałem się złapać.
Jakiś #!$%@? staje naprzeciw (miał pierwszeństwo, choć on skręcał, a ja prosto).
Stał z minutę i pokazywał 'jedź' aż pojechałem -_-.
Egzaminator dał 'nieustąpienie pierwszeństwa' oraz 'nie zwracanie uwagi na znaki innych użytkowników drogi'.
To drugie nie było prawdą, skoro właśnie dawał znaki że mnie przepuszcza.
Ale z tego co słyszałem to odwołanie nigdy nic nie daje.
  • Odpowiedz
@romanowicki:
Znam dobrych kierowców którzy zdawali za 3-cim i znam blondynkę która totalnie nie umie jeździć, a tuż po egzaminie to na zakręcie nie wyrobiła przy 30km/h. I zdała za 1-szym razem.
Więc nie sądzę aby to za którym razem ktoś zdał było dobrą miarą bycia dobrym kierowcą.
  • Odpowiedz
@UowcaTroli: U mnie egzaminator powiedział sąsiedni pas dwa razy. Raz chodziło mu o pas po lewej, drugi raz by zawrócić i wjechać na przeciwny pas. Jak ktoś chce to usadzi z założenia. Z drugim było zero problemów.
  • Odpowiedz
@romanowicki: Ocenianie czy ktoś jest dobrym kierowcą po przejechaniu 30h i odbyciu x-ilości egzaminów jest słabe. Ja wiem, że z gówna bata nie ukręcisz, ale to doświadczenie robi z Ciebie dobrego kierowcę, chyba, że ktoś popełnia błędy i o tym nie wie. Znam za dużo osób, które zdały szybko (do trzech razy) i siedząc samemu za kierownicą nie bardzo wiedziały co się dzieje. Prawko mam już 4 lata, ciągle się
  • Odpowiedz