@IQ135: marynata: sos sojowy ciemny Sos sojowy jasny Olej sezamowy Skrobia do zagęszczenia łyżeczka Wino ryżowe shao xing łyżka Ocet ryżowy Zamarynuj w tym sosie mięso ja daje po kilku minutach już na woka.
Warzywa wg swojego widzimisie. Ja daje imbir, chilli,czosnek, cebulę, paprykę czerwona słodka. Orzeszki nerkowca podprażyć i dodać je już na końcu. Makaron także wg uznania ja daje japońskie noodle jakie mi wpadną w ręce.
@vanila: wyszło takie jakie powinno być, trzymam ok minuty może półtorej. Jak wrzucasz na woka to jest duże uderzenie gorąca i robi to się na prawdę bardzo szybko, smaki wychodzą na prawdę bomba. Jestem pod wrażeniem jakie aromaty i chrupkość wychodzą z warzyw na woku. Na żadnej patelni tego nie uzyskasz chyba.
@elmyn: Nabyłem woka ze stali węglowej i jestem po prostu zachwycony tą patelnią. Jak się smaży warzywa to na prawdę czuć że to warzywa. Soczyste chrupiące i mają mega smak, nie trzeba nawet przypraw.
#gotujzwykopem
sos sojowy ciemny
Sos sojowy jasny
Olej sezamowy
Skrobia do zagęszczenia łyżeczka
Wino ryżowe shao xing łyżka
Ocet ryżowy
Zamarynuj w tym sosie mięso ja daje po kilku minutach już na woka.
Warzywa wg swojego widzimisie. Ja daje imbir, chilli,czosnek, cebulę, paprykę czerwona słodka. Orzeszki nerkowca podprażyć i dodać je już na końcu. Makaron także wg uznania ja daje japońskie noodle jakie mi wpadną w ręce.