Wpis z mikrobloga

@IQ135: marynata:
sos sojowy ciemny
Sos sojowy jasny
Olej sezamowy
Skrobia do zagęszczenia łyżeczka
Wino ryżowe shao xing łyżka
Ocet ryżowy
Zamarynuj w tym sosie mięso ja daje po kilku minutach już na woka.

Warzywa wg swojego widzimisie. Ja daje imbir, chilli,czosnek, cebulę, paprykę czerwona słodka. Orzeszki nerkowca podprażyć i dodać je już na końcu. Makaron także wg uznania ja daje japońskie noodle jakie mi wpadną w ręce.
@vanila: wyszło takie jakie powinno być, trzymam ok minuty może półtorej. Jak wrzucasz na woka to jest duże uderzenie gorąca i robi to się na prawdę bardzo szybko, smaki wychodzą na prawdę bomba. Jestem pod wrażeniem jakie aromaty i chrupkość wychodzą z warzyw na woku. Na żadnej patelni tego nie uzyskasz chyba.