Wpis z mikrobloga

#motocykle Siema potrzebuję pomocy - odkąd zacząłem jeździć, doskwiera mi dziwny ból w lewej ręce. Nawet gdy nie jeżdżę, boli mnie lewa ręka na całej długości, to dziwny ból bo nie wiem czy przypisać to do kości czy mięśni. Nigdy wcześniej tego nie miałem. Czasem wystarczy, że założę kurtkę i już pojawia się ból, mimo że kurtka mnie nie uwiera ani nic. Po zejściu z motocykla ból utrzymuje się. What the LL Cool J is this ????
  • 11
@MoreDinero: jeśli nie miałeś tego wcześniej to zakładam, że to zwykłe przewianie, tak jak pisze @mambol. Przez to że dużo jeżdzę, czasami nawet podczas snu mnie taki ból łapał (podobny do drętwienia/skurczu wzdłuż kości). Ból (głównie przedramienia) ustępował w ciągu tygodnia. Za to polecam zadbać o kolana bo z nimi jest zdecydowanie gorzej i taki dziwny ból może się ciągnąć na prawdę przez długo.
@MoreDinero: W jaki sposób opierasz się na kierownicy i ją trzymasz??? Jeśli opierasz się na śródręczach i przenosisz obciążenie i garba na dłonie to mogą to być problemy z prawidłowym ukrwieniem całej kończyny Jeśli znowu na paliczkach to stawiam na zespół cieśni nadgarstka (Ból będzie promieniował na całą rękę) Zadbaj w chłodne dni o jednak cieplejsze ciuchy a wszystkie stawy (kolana łokcie i nadgarstki) mimo wszystko osłaniaj przed zimnem i fałszywym