Aktywne Wpisy

Kagernak +310
Może wygra Trump, może Harris, ale żadna z tych opcji nie zmienia faktu, że ceny w polskim gastro to jakiś k---a żart...
#usa
#usa
źródło: Bez tytułu
Pobierz#raportzpanstwasrodka Ania kioskarka wyhaczyla topik na bazarku i oooo ale swietny, oglada, zachwycona a Magda z tylu zawstydzona bo ona by mogla max to na jedno ramie zalozyc i kompletnie zmieszana odwraca glowe ogladajac jakies meskie dresy bo ewidentnie tez by chciala moc ogladac rzeczy w rozmiarze normalnej kobiety:) a ta Ania jest chyba od niej 6 lat starsza....
źródło: 1234566
Pobierz

Piszę sobie extension do vs Code i napisałem już pare funkcji do intellisense, ale teraz mam problem z mega prostym ifem, a dokładnie regexem w którym matchuje, mimo że wg. strony regex101.com nie powinno.
piszę zwykłe "display abc " i mi nie wchodzi do ifa, bo wg js matchuje z regexem. Co robię nie tak?
#programowanie #regex
Ale nawet jeśli usunę ' *' to dalej matchuje na "display abc"
Bo gwiazdka jest do spacji, nie kropki
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_6UlEei4I84827NZdz8NRD8WFS9GcuBvp.jpg
Pobierz/(display).*(\. *)$/, a Ty string-iem. BTW wyrzuć tworzenie regexp-a poza pętle.Ale w takim razie zmienie je.
"\."tworząc string-a, to do stringa ląduje".", więc do regexp-a ląduje też tylko kropka. Dokładnie tak samo jak do wypoka :)"\s"do stringa ląduje jako"s"...I pamiętaj, że przeważnie stworzenie obiektu regexp-a jest cięższe niż jego użycie, więc aż szkoda tak produkować je w pętlach. Wyrzuć je sobie jako stałe gdzieś na górę pliku ;)
Także dzięki, bo bym się z tym pewnie pare dni męczył :)