Wpis z mikrobloga

Chciałbym podziękować @Ibuygou za #rozdajo ktore wygrałem :) Dajcie im plusa, suba, lajka - prawilne chłopaki. Dzieki wielkie, opaska doszła i działa! Jeszcze nie mam ogarnietych wszystkich funkcji. Jakie apki i funkcje polecacie? Jakies protipy co do używania? Udało sie komus zsychronizowac ze #strava ? #miband #ibuygou #zakupyzchin
b.....y - Chciałbym podziękować @Ibuygou za #rozdajo ktore wygrałem :) Dajcie im plus...

źródło: comment_DtyC6MuhmxeBboWcp1XLRIzXqu25kJMt.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asd1asd: zależy od ustawień. Ja w Mi Band Tools mam ustawiony budzik na 8 i ranny ptaszek ustawiony na 30 minut. Więc jeśli od 7:30 do 8 MiBand "wykryje" płytki sen, wtedy zaczyna wibrować, nawet kilka razy.
  • Odpowiedz
@betonkomorkowy: Mifit pobierasz w starszej wersji, nie w 2.0, dostępna jest apka na miuipolska, ta wersja mierzy sen. Jeżeli leżysz od 5 minut w bezruchu to ci wykrywa sen czy coś w tych okolicach, ale wynik może być błędy, w wersji 1S z pulsometrem dodatkowo zwiększa dokładość, bo mierzy ci puls wieczorem, jak człowiek zasypia to puls znacznie się obniża to opaska to wyłapuje.
  • Odpowiedz
bo mierzy ci puls wieczorem, jak człowiek zasypia to puls znacznie się obniża to opaska to wyłapuje.

@TomdeX: Mam ją i z obserwacji wynika, że mierzenie pulsu nie jest związane z wykrywaniem zasypiania, ale opaska sprawdza czy jest założona na rękę, czy jest zdjęta - w ten sposób nie odpala się mierzenie snu, gdy np opaskę zdjąłeś na 15 min bo prysznic bierzesz..
  • Odpowiedz
@vostok: Mierzenie pulsu tylko wspomaga dokładność, gdy nie masz założonej opaski to wiadome, że nie mierzy pulsu. Opaska ma żyroskop i dzięki niemu opasa wie w jakiej sytuacji się znajduje, jeżeli leżymy, siedzimy czy opaska jest zdjęta wszystko wie właśnie dzięki niemu.
  • Odpowiedz