Mirki co polecicie Universal Windows Platform czy WPF? Lubię uczyć się z książek, więc jakby ktoś polecił dobrą to też byłbym wdzięczny. Dla mnie UWP zdecydowanie lepiej wygląda, bo jest wieloplatformowy i nowszy. Przez to, że to UWP to świeża technologia to nie wiem czy znajdę w te wakację pracę z nią związaną. #programowanie #csharp #it
@WhirPool: O stary, też się uczę UWP od samego początku istnienia (rok) i życzę tej platformie jak najlepiej. Co do książek to chyba nie ma, wiesz co dokumentacja jest tak dobrze zrobiona że wydaje mi się że książka jest mało potrzebna. Jak znajdziesz pracę z UWP to się pochwal ( ͡°ʖ̯͡°)
@Afur: Myślę, że UWP zostanie. WinRT, który powstał dla win8 nie wypalił według mnie, bo był przeznaczony do kafelek. W tym semestrze mam projekt na Raspberry PI 2, a w przyszłym pracę dyplomową. Dwie pieczenie na jednym ogniu planuję zrobić, bo UWP na to pozwala ;) Co do książek, to znalazłem obszerny tutorial do UWP: link
@Afur: Jeszcze znalazłem fajnego ebooka: Real World Windows 10 Development. Dodatkowo zapomniałem, że Microsoft nie planuje wydawać Windowsa 11, więc UWP tym bardziej wydaje się przyszłościową technologią.
Hmm, "Windows 10 Programowanie uniwersalnych aplikacji mobilnych" - Dawid Borycki, chyba jedyna opcja jak na razie. Sam nie miałem okazji zbadać. Pozdrawiam :)
@lollipops: Większość firm nadal siedzi na Windowsach 7 i raczej nic nie zapowiada zmiany na W10, który jest wymagany przez UWP. WPF natomiast w pracy mi się przydał nie raz. Rok temu zdecydowałem się nauczyć UWP i nie żałuję, pomimo, że teraz z niego nie korzystam. Moim zdaniem UWP jest lepszą technologią, ale jeszcze się nie przyjął. Konieczność dystrybucji aplikacji poprzez Windows Store też nie pomaga.
#programowanie #csharp #it