Wpis z mikrobloga

Premier Beta Szydło wczoraj:

Nie stać nas w tej chwili na to, żeby od razu wprowadzić kwotę wolną od podatku dla wszystkich w wysokości 8 tys. zł, dlatego szukamy rozwiązania, które na początek dawałoby możliwość podniesienia kwoty wolnej od podatku tym, którzy osiągają najniższe dochody.

W czasie wyborów prezydenckich było nas stać na kwotę wolną 8000zł? TAK!!!
W czasie wyborów parlamentarnych było nas stać na kwotę wolną 8000zł? TAK!!!
Podczas wygłaszania exposé i planów na 100 dni rządu było nas stać na kwotę wolną 8000zł? TAK!!!

Kiedy jesteśmy u władzy z większością można wprowadzić kwotę wolną 8000zł? NIE!!!! No ale dla biednych może.

#bekazpisu #ekonomia #polityka #kwotawolnaodpodatku
  • 16
  • Odpowiedz
@Greg36: Kiedy mówili,że od razu wprowadzą 8 tys?Jak co rok będą podwyższać o 2 tys i w 2019 kwota wolna będzie wynosić 8 tys to w czasie kampanii wyborczej będą mogli powiedzieć,że zrealizowali swoją obietnicę czy nie?
  • Odpowiedz
@lucer:

Ale już dzisiaj chcę powiedzieć, co przede wszystkim zrobimy w czasie pierwszych stu dni naszych rządów. [...] Po trzecie, podniesienie do ośmiu tysięcy złotych kwoty wolnej od podatku.

Na przykład na exposé.
Greg36 - @lucer: 

Ale już dzisiaj chcę powiedzieć, co przede wszystkim zrobimy w c...
  • Odpowiedz
@Greg36: jakim prawem ktos mialby miec wyzsza kwote wolna od podatku tylko dlatego, za ma nizszy dochod? Juz samo to, ze ma nizszy dochod sprawia, ze wieksza czesc jego dochodu jest wolna od podatku niz moja. To jeszcze mu ulatwic?
  • Odpowiedz