Wpis z mikrobloga

mireczki z #windowsphone powiem wam, że różne rzeczy można słyszeć jaki to ten system jest zły, upośledzony, ile mu brakuje. Czasem nawet można i w to uwierzyć i przytaknąć. Ale moment w którym twoja lumia ci się zepsuła (hurr durr może ci od androida mieli racje) i otrzymujesz zastępczaka androida... Ehh od tego momentu wiem, że jestem #bojowkawindowsphone jak szalona. Przede mną 2 tygodnie katorgi. A wiecie co jest najgorsze?

#feels
  • 6
  • Odpowiedz
@lizzy_bennet: znam ból. padła mi Lumia 925, teraz wziąłem sobie taniego Huaweia, ma zalety mimo że tani, ale klawiatury/pisania SMSów tak jak w Lumii nawet Swipe mi nie zastąpił ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Piw_Benzyna: tak, wiem, i bez 8 rdzeni nie ma możliwości odświeżenia listy wybranych numerów w czasie poniżej 2 sekund...

EDIT: mam swiftkeya wlasnie, prawie jak windowsphone. prawie. bo nie.
  • Odpowiedz
@zolwixx: Miałem Lumię 920 i jakieś pół roku temu ją sprzedałem. Używam Nexusa 5 (4 rdzenie nie 8 i 2GB ramu) i różnica jest jak niebo a ziemia. Teraz miałem okazję ostatnio pobawić się 640 z W10 na pokładzie i chciałem zobaczyć co się zmieniło... i boże jak ja dobrze zrobiłem, że stamtąd uciekłem. Aplikacja Messengera Facebookowego to dalej jakaś kpina (wygląda na niezmienioną przez pół roku). Appkę facebooka zaktualizowali co
  • Odpowiedz
@Piw_Benzyna: sadzę się na Lumię w drugiej połowie roku ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie wykluczam zakupu Moto G, bo drugi andek może się przydać (podręczna nauka japońskiego), ale Lumia i tak się pojawi. korzystam z tel, sms, mail, aparat i mirko, więcej apek nie potrzebuję.
  • Odpowiedz
@zolwixx: No i git, bo jest możliwość wyboru. Jakbym używał telefonu do podstawowych rzeczy jak napisałeś to WP by mi wystarczyło. Mój #rozowypasek jest zadowolony z telefonu właśnie z WP, ale że ja potrzebuję kilku mniej typowych aplikacji to WP u mnie odpada.
  • Odpowiedz