Wpis z mikrobloga

Wielki karny #!$%@? dla wszystkich januszy #!$%@?ów, którzy w porannych korkach jak widzą zbliżający się motocykl to dojeżdżają do środka żeby tylko nie można było ich wyprzedzić. Nagroda główna dla debila z dostawczaka WPN JM50, który najpierw wymusił pierwszeństwo na motocyklu i ciężarówce ładując się na dwa pasy jednocześnie podczas wyjazdu z podporządkowanej, następnie blokował drogę, tak żeby tylko nie dało się go wyprzedzić (nawet w sytuacji gdy kierowca na sąsiednim pasie był uprzejmy i chciał zrobić miejsce) i dodatkowo syfiarzowi spadały bryły lodu z plandeki (przy pierwszej, kiedy jeszcze się nie spodziewałem dostałem w kask) :/

Jednocześnie, żeby nie było, wielkie dzięki dla wszystkich uprzejmych kierowców robiących miejsce, dzięki któremu mogliśmy bezpiecznie się wyprzedzić :)
  • 9
@SzemranyInkub: ja tego nie ogarnaim.. Sam się #!$%@? jak jadę po Warszawie, a jakiś ściugun przecina między samochodami po 150km/h, ale jak stoję w korku i widzę moto, które się przeciska to co mi szkodzi się deczko odsunąć i go puścić.. Ale zanim kierowcy nauczą się kultury jak z jazdą na suwak to jeszcze minie parę lat :/
@matevrs: Przecinanie pomiędzy samochodami 150km/h to też jest skrajny debilizm. Już kiedyś miałem sytuację, że w korku pasażer samochodu postanowił wysiąść. Jeżdżę normalnie więc spokojnie wyhamowałem, ale jakbym pocinał tak jak niektórzy to na 100% bym drzwi skosił.

W pierwszym poście też chodziło mi o takie powolne poranne, korkowe odpychanie się :)
@SzemranyInkub: generalnie nie mam nic przeciwko i zgadzam się z tym co piszesz w tych sytuacjach, ale mnie wkurza jak motor się wciska przed maskę jak stoimy na czerwonym. Kawałek przed skrzyżowaniem już masz ciągłą więc wyprzedzać ani zmieniać pasa nie wolno a jednak to bardzo częsty przypadek
@Helldorondo: Mnie to #!$%@? jak jest szeroko, spokojnie sobie podjadę z prawej (zwykle po tej stronie zostawiają miejsce bo nikt nie wie jak blisko może podjechać do krawężnika) pod światła i wyprzedza mnie rowerzysta który staje przede mną... I wszystko #!$%@?. Ruszy jak #!$%@?, wyprzedzić się go nie da bo samochody obok cisną...
@pietryna123: nie zrozum mnie źle, nie mam nic do motorów i motocyklistów, wykorzystujcie swój rozmiar - mniej aut, motorów stojących jeden za drugim = mniejszy korek, nie mam nic przeciwko. Ale wszystko trzeba robić z głową i zgodnie z przepisami. A co najważniejsze nie utrudniając życia i nie wkurzając innych. Tak jak w sytuacji która opisałeś. Wystarczyłoby żeby stanął za Tobą, świat byłby piękniejszy, jedna osoba mniej była by #!$%@? a