Wpis z mikrobloga

@Dect: powodzenia. nawet ten 20 cali z 2008 z ssd dostanie takiego kopa, że jeszcze spokojnie posłuży jakiś czas do neta, offica itp. Ewentualnie jeszcze 4 GB ramu, jak masz mniej... no i ta cisza z ssd.

PS. przyklejonego czujnika temp nie odłączaj całkiem, zostaw go luzem w obudowie ale wpiętego na płytę główną
  • Odpowiedz
znalazłeś śrubokręty? :) czujnik można gdziekolwiek przykleić, tzn nie do zasilacza ;) ssd i tak nie wydziela ciepła. ale jak wypniesz go całkiem, to wentylator dysku będzie kręcił sie na pełnych obrotach, dlatego trzeba zostawić wpięty.
  • Odpowiedz
@forest23: trochę to trwało ale działa, miałem problem z dobraniem ramki do montażu, inne ułożenie otworów i bardzo krótki kabel sata, ostatecznie przykleiłem dysk taśmą klejącą( ͡° ͜ʖ ͡°) może jak znajdę odpowiednią ramkę albo przerobię tę co mam to zamontuję go jeszcze raz. Komputer działa świetnie, nie ma problemów z wiatrakami, może jeszcze rozszerzę ram, teraz mam 3GB.
  • Odpowiedz
@Dect: no i spoko. szczerze, to ssd na taśmę wystarczy, lekki i nic w nim nie wibruje. ramu tam możesz chyba max 6 gb włożyć, 4 + 2.
4 + 4 chyba nie będzie wykorzystywał z tego co kojarzę. powodzenia.

jak masz gdzieś kość ramu wyżej taktowaną, to spokojnie możesz tez włożyć. nawet jak będziesz kupował ram, to chyba bardziej opłaca się kupić 1067 mhz, będzie na 99% też działał,
  • Odpowiedz
@Dect:
jak masz gdzieś kość ramu wyżej taktowaną, to spokojnie możesz tez włożyć. nawet jak będziesz kupował ram, to chyba bardziej opłaca się kupić 1067 mhz albo 1333 mhz, będzie na 99% też działał, a ewentualnie mozesz to później wykorzystać jak przeskoczysz na jakiegoś maca 2009-2011
  • Odpowiedz