Aktywne Wpisy
Korba112 +1229
Czuje dobrze człowiek.
Zadzwonił na #999 facet i mówi, że jego dziewczyna powiedziała mu przez telefon, że się zabije i przestała odbierać telefony. Gość był 200 km od niej. Borderka z próbami samobójczymi w przeszłości. Mówi, że jedzie do niej ale jest przerażony całą sytuacją. Przyjąłem zgłoszenie, powiadomiłem policję i straż pożarną, bo potrzebne było #wejsciesilowe.
Przerażony wzywający pytał czy może się dowiedzieć jak się sytuacja potoczy. Mówię mu, że może
Zadzwonił na #999 facet i mówi, że jego dziewczyna powiedziała mu przez telefon, że się zabije i przestała odbierać telefony. Gość był 200 km od niej. Borderka z próbami samobójczymi w przeszłości. Mówi, że jedzie do niej ale jest przerażony całą sytuacją. Przyjąłem zgłoszenie, powiadomiłem policję i straż pożarną, bo potrzebne było #wejsciesilowe.
Przerażony wzywający pytał czy może się dowiedzieć jak się sytuacja potoczy. Mówię mu, że może
MisterMinister +659
Właśnie zadałem pytanie do UOKIK odnośnie terminologii używanej przez serwisy wypożyczające gry na licencji na czas nieokreślony (steam). Mianowicie czy w przypadku gdy nie jesteśmy faktycznym właścicielem licencji na daną kopię to czy sklep ma prawo wykorzystywać taką terminologię (zakup, sprzedaż, kupno). Ostatnio czytałem artykuł gdzie steam jawnie potwierdził że konto i licencje nie podlegają dziedziczeniu, co według mnie jest sprzeczne z terminem zakup, ponieważ zakup wiąże się z prawem do posiadania,
Otóż od długiego czasu chodzi mi po głowie zakup drukarki 3D (od 2 lat) ale do rzeczy.
Z tego co widzę w internetach Prusa jest dość popularnym modelem w różnych wydaniach, znalazłem na allegro dwa modele z drewnianego szkieletu i metalowego. Domyślam się że ich szybkość pracy i parametry są bardzo podobne to nie będę pytał o różnice ale która była by lepsza według was?
Dalej,
Wiem że muszę ją złożyć, kupić filament i klej do stołu. Mniej więcej wiem jak wrzucić program do arduino mega jakie tam jest w zestawie.. i na tym kończy się moja wiedza.
Jaka dysza była by dobra dla zielonki, czy taką drukarkę trzeba trzymać w gablocie z wyciągiem na co muszę być przygotowany kupując takiego gotowca jakieś wady itd. Ogólnie powiedzcie co wiedzieć powinna zielonka na start.
Do tej pory projektowałem w thinkercadzie jakieś bryły które drukował mi spoko mirek ale chciałem kupić coś dla siebie do zabawy i może czerpania jakiś profitów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#drukarki3d #drukarka3d #druk3d
Prusa ma ten minus, ze stół porusza się w osi Y, a więc generuje drgania. Ja poszukałbym czegoś ze stołem poruszającym się w osi Z, a sam hotend XY.
Filament zdecydowanie, klej niekoniecznie. Możesz smarować ABS juice (poszukaj w google), albo przy PLA daje rade czasami na zwykłym, czystym stole. Możesz też poeksperymentować z lakierami do włosów. Nic nie daje jednak takich efektów jak Dimafix czy (chyba w
@mleko15: Niestety obie oferty są w stylu "wszystko absolutnie najtańsze". Da się to jako-tako uruchomić, ale trzeba sporo samozaparcia.
Alternatywą jest samodzielne kompletowanie części, ale za 1200 to w sumie też nie bardzo poszalejesz.
Może zróbmy krok w tył i zacznijmy od pytania podstawowego: po co?
@wruuth: A co z UFP?
@wruuth: Korekta: po doświadczeniach z jedną wybitnie słabą tanią drukarką.
@wruuth: Ale wiesz, że te drukarki bynajmniej nie słyną z jakości druku? ;)
@wruuth: ale z drugiej strony - od tego velemana to gorsze są chyba tylko akrylowe prusy od chińczyka ;) (i to nie wszystkie)
@wruuth: Miałem nieprzyjemność bawić się tym cudem. Szlifowane obudowy silników, bo im się nie mieściły pozwoliły mi wyrobić sobie opinię o tym urządzeniu. :)
Ale zobacz co Ty piszesz. ;) Kupiłeś kita, czyli w założeniu wszystko powinno być dopasowane, po złożeniu (nawet jeśli czasochłonnym) zgodnie z instrukcją powinna być z tego pełnowartościowa drukarka, a Ty masz zamiar włożyć jeszcze dużo pracy, żeby to w ogóle chciało tak całkiem poprawnie działać, nie mówisz przecież o żadnych wodotryskach tutaj. A mimo to polecasz takiego kita? ;)
A co do filamentów to PLA jest już passe, teraz
Dzięki że odpowiedziałeś,