@MWittmann: serio? czemu zawsze, wszedzie wkrecaja ze takie szybkie, glebokie zamrożenie sprawia ze wszystkie wartosci zostaja w warzywach? Smutek. Oklamywali mnie przez tyle czasu...
@MWittmann: @Beata928: akurat mrożone są lepsze niż importowane czy nowalijki. Pomijając kiepski smak niektórych mrożonych warzyw (np. marchewka) nie widzę powodu, żeby ich nie używać, gdy np. nie ma sezonu na warzywa czy nie mamy czasu przygotować posiłku ze świeżych warzyw. Do mrożenia nie używa się konserwantów, poza tym w procesie mrożenia nie ma wcale dużych ubytków witamin. Oczywiście będzie ich mniej niż w świeżych.
@Cyganeczka: Sznycel - Austriacka potrawa, kawałek cielęciny panierowanej w bułce tartej, usmażony na maśle i podany z plasterkiem cytryny. Tradycyjnym dodatkiem jest sałatka ziemniaczana. -Wikipedia
@monkali: hmm nie wiem, ja jadam głównie szpinak [chyba robię zajebisty, skoro nawet mojemu niebieskiemu smakuje], fasolkę szparagową i trio warzywne. Kalafiora miałam raz ostatnio i był też całkiem ok, ale może to dlatego, że byłam mega głodna i nie porównywałabym go do świeżego za nic w świecie [konsystencja do dupy, smak w porządku]. Jedyny mix na patelnię jaki jest ok, to włoski z Biedronki. Swoją drogą mój niebieski jest
@matra: ja kupuję jednoskładnikowe i są ok. Nie wyobrażam sobie całą zimę jeść tylko dostępne warzywa czy zrezygnować z zup warzywnych. Tym bardziej, że mrożenie to jedna z lepszych metod utrwalania żywności.
@Pro-Xts: gotowanie na parze, "smażenie" na woku i wyglądają świetnie. Jeśli dusisz takie warzywa w niskiej temperaturze przez godzinę, to nie dziw się, że kiepsko wyglądają ;)
@monkali: ja lubię warzywa korzeniowe, więc zima nie była dla mnie problemem, za to z mrożonkami się polubiłam stosunkowo niedawno i serio nie mam nic przeciwko, zwłaszcza właśnie jednoskładnikowym, za to miksy w sporej mierze są dla mnie kiepską opcją. W zupach za to zbyt dobra nie jestem, ale mimo że nie ma porównania pomiędzy taką ze świeżych wiosennych warzyw a z mrożonych, to to też jest całkiem spoko opcja
@Pro-Xts: cumplu czy ja mówię, że mrożone są super? Nie, mówię, że czasami do niektórych warzyw nie masz dostępu cały rok, więc trzeba korzystać z mrożonych i stosowac odpowiednie techniki kulinarne ( ͡°͜ʖ͡°)
#rosja #ukraina Co wam zrobiła Rosja personalnie? Zapraszam do dyskusji ;). Chciałbym przeczytać choć jeden komentarz, gdzie ktoś poczuł się skrzywdzony przez Rosjan.
Do mrożenia nie używa się konserwantów, poza tym w procesie mrożenia nie ma wcale dużych ubytków witamin. Oczywiście będzie ich mniej niż w świeżych.
@Beata928: nie okłamywali, mrożonki są ok, jeśli mają czysty skład [tj brak olejów roślinnych lub skrobi.. albo ziemniaków xD]
@Cyganeczka: Sznycel - Austriacka potrawa, kawałek cielęciny panierowanej w bułce tartej, usmażony na maśle i podany z plasterkiem cytryny. Tradycyjnym dodatkiem jest sałatka ziemniaczana.
-Wikipedia
@Beata928: dodatkowo puszczają za dużo wody. Ogólnie mrożone warzywa wyglądają jak niestrawność.
Swoją drogą mój niebieski jest
@Pro-Xts: nie znam takiej przypadłości.