Wpis z mikrobloga

jak mam się nauczyć porogramować nie używając żadnego środowiska

@alfa-fetoproteina: Bez srodowiska oczywiscie. Radze poczytac troche o samej kompilacji zanim sie wypowiesz. IDE jest na poczatku zbedne.

Ale nie ty jestes madry i wiesz od czego zaczac, nazywasz innych glupimi, jak zaczynasz programowac to najpierw znajdz kompilator a nie IDE....
@Trytka: nie umiesz pomagać to mu nie pomagaj bo tylko mącisz
@alfa-fetoproteina: sudo apt-get install g++, jeżeli się zainstalował to spróbuj go wywołać w terminalu i sprawdzić czy jest, jak jest to nie masz go ustawionego w c::b (settings/compiler...) i wtedy zakładka Toolchain executables (na windowsie, ale stawiam, że podobnie jest na linuxie), co po przemyśleniu jest bez sensu, to jest linux tu się programy wywołuje nazwą więc nie potrzeba
@Trytka: właśnie zastanawiam się czy taki g++ ma wbudowany linker ...
(ja to też bym robił przez build-essentials ale ja jestem windowsowcem ;p)
EDIT:
Dobra teraz widzę, jak to miło czasami się dowiedzieć takich podstawowych rzeczy :)
@Trytka: Bo zaxchowujesz się jak skończony głupek, panie alfa i omega. Weź z tąd wypier-papier. Naprawdę, facet ma problem to albo pomóż, albo zamknij tą swoją mordkę i daj odpowiedzieć komuś kto ma wolę i chęć do pomocy.

Naprawdę zupełnie wywyższasz się i wyżywasz, jakbys musiał podbijać w sieci swoje mierne ego. Żenada.

@alfa-fetoproteina Ciesze się że sobie poradziłeś ! Miłego kodzenia.
@Trytka: jesteś jakiś nienormalny? Masz jakieś problemy emocjonalne? Kompleksy? Najlepiej niech sobie @alfa-fetoproteina na kartce papieru programuje... xD
Nigdy nie zrozumiem takich ludzi, przecież C::B jest idealne na start, na dodatek i tak w przyszłości będzie potrzebował IDE, więc dlaczego by się nie miał niby uczyć jego obsługi od samego początku przygody z programowaniem?