Wpis z mikrobloga

Cześć. Kupiłem coś na allegro. Nie było w aukcji napisane, że jest to usługa importowa, lokalizacja to Toruń , koszty przesyłki w granicach 2-8 zł. Uśpiło to moją czujność i jak się okazało jest to usługa importowa, o której jest napisane dopiero na stronie "o mnie". Chodzi o bardzo małe pieniądze, ale mam dosyć tych cwaniaków na allegro. Gdybym chciał zamówić z Chin sam bym to zrobił. Ma ktoś jakieś rady jak gościa udupić? Oczywiście nie dostałem faktury ani paragonu za wykonaną usługę.
#allegro #zakupyzchin #prawo
  • 10
@trustME: pytanie czy ma obowiązek wystawić bo jest ustawa, że nie musi mi wysyłać faktury. Nie chce go #!$%@?ć do skarbówki, bardziej mi chodzi o odzyskanie pieniędzy, a on niech się dalej martwi.
@l1ght:
1. Zgłoś do allegro.pl
2. Jak otrzymasz odpowiedź od allegro i nie usuną mu konta albo nie poprawi się opis na aukcjach to wyślij zawiadomienie do UOKiKu (uokik@uokik.gov.pl) najlepiej załączając także odpowiedź, którą dostałeś od allegro.
3. Złóż oświadczenie o odstąpieniu od umowy i zażądaj zwrotu kasy. Jeśli nie otrzymasz odpowiedzi, udaj się do rzecznika konsumentów.
@l1ght: Danymi osobowymi zajmuje sie giodo. Napisz do nich ze przekazuje twoje dane bez pozwolenia. I napisz do allegro ze zostałeś wprowadzony w błąd bo lokalizacja miała być toruń a nie chiny.
@l1ght: Ciebie nie obchodzi to, co jest napisane na stronie "o mnie", którą można zmienić w dowolnym momencie a nawet nie ma rejestru tych zmian. Nie masz obowiązku jej czytać. Ciebie dotyczą zapisy na aukcji. Zgłoś go.