Wpis z mikrobloga

@lupaczkokosow: elo #pcmasterrace - nie róbcie z siebie paralityków, na padzie da się grać nawet w dynamiczne shootery - kwestia wprawy i, w przypadku Dark Souls III - wykorzystania uników oraz parowania tarczą.

Przeszedłem całą grę, lecę teraz NG+ i nie rozumiem, w czym przeszkadza pad...
@lupaczkokosow: Ja tak gram i da się bez problemu (milion razy lepiej niż na padzie gdzie musiałbym się #!$%@?ć z tym pieprzonym prawym analogiem) zwłaszcza w porównaniu do pierwszej części. Niestety nie poszli po rozum do hłowy i nie ustawili przycisków intuicyjnie jak w Wiedźminie czy skyrimie, ale po krótkiej wizycie w ustawieniach klawiszy będziesz wiedział co gdzie jest.
@VGDb:
Super gratuluje. Pytanie nie bylo o to na czym Tobie wygodniej i kto z z siebie robi paralityka, tylko czy da sie bezproblemo grac na k+m.

Co znaczy parowanie i uniki? Na klawiaturze nie ma takiej opcji czy jak?

@Grzesiek4:
Definitywnie, strasznie mnie irytowaly znaczne spadki i gotujaca sie turbina w plejce ;p
@lupaczkokosow: Są ustawione tak że lewy przycisk obsługuje prawą rękę (domyślnie nosisz w niej broń) a prawy lewą (dla tarczy czy używania dwóch broni) da się przypisać wszystkie umiejętności istotne dla walki z resztą różnie np. chciałem zmienić przycisk odpowiedzialny za skok i nie dało się, ale po kilku próbach stałem się mistrzem skoków w DS3( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Krol_Pontaru:
Funkcyjne czyli te dodatkowe:p
Msm gx68 nateca i ma to chyba 3 dodatkowe z boku. Nie chce mi sie wstawac patrzec. Najwazniejsze jest to, ze wszystko dziala. Rozgladanie na padzie w tej grze to dla mnie jakas katastrofa xS
@VGDb:
To dlaczego w takim razie ten atak za pytanie o gre na k+m i nazywanie takich ludzi paralitykami?

Dla mnie trudna bo nawet nie wiedzialem, ktory guzik za co odpowiada i lecialem przed siebie na oslep korzystajac tylko z silnych jebniec mieczem. Moby padaly ale te mini bosiki to juz przegiecie bylo
@lupaczkokosow: ale gra na PS4 wygląda tak samo na początku - nie wiesz, co masz robić - taki urok produkcji od From Software - nie przeczytasz informacji porozrzucanych po Cemetery of Ash i jesteś w ciemnej dupie (a i one niewiele dają).

To nie był atak, napisałeś, że nie dajesz rady i być może to kwestia pada (wprawy na nim) - tyle, że użytkownicy konsoli, którzy mają styczność z DSIII też