Wpis z mikrobloga

Laptop przede wszystkim do pracy na programach typu CAD - w 2D oraz 3D (ale tu już bez szału bo wiadomo - ograniczenia cenowe). Wymagany system operacyjny i najlepiej SSD a jak nie to możliwość dołożenia. Cena ~3500 zł. Przeglądałem tag #pustulkowelaptopy ale nie do końca potrafię wybrać coś dla siebie. Ktoś coś pomoże? :)

#szukamlaptopa
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@idler:
Musiałbyś dysk hdd przełożyć do kieszeni w miejsce napędu, bo nie ma slotu m.2, a żeby dostać się do slotu msata typu half size trzeba rozebrać pół laptopa, nie mówiąc już o tym, że same takie dyski są raczej niezbyt szybkie, drogie i trudno dostępne. W gl552vw chyba z tego co pamięta trzeba się narozkręcać jeszcze więcej bo slot m.2 jest pod heatpipem, a y50-70 nie ma żadnego.
  • Odpowiedz
@Pustulka: @Wiktor426 Dzięki panowie za pomoc. Chyba ostatecznie wybiorę pomiędzy 1 a 2. Na korzyść 1 napęd optyczny, który się czasem przydaje, ale można bez niego żyć. Na minus ta plastikowa obudowa matrycy.
  • Odpowiedz
@Tizukk: Też ciekawa propozycja. Jedynie ta matryca z naklejoną powłoka matującą mnie nie przekonuje (pewnie dlatego, że nie wiem jak to do końca się sprawuje).
  • Odpowiedz