Aktywne Wpisy
thorgoth +466
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
#walia #emigracja
Nigdy mnie nie spotkala zadna przykrosc od walijczykow
Pada... ale nie caly czas. NIe wiem jak porownywac to do anglii. Nie jest zle.
Polecam Cardiff :)
Chociaż w sumie od czegoś warto zacząć. Nie słyszałeś może o jakiejś pracy w Cardiff? :)
Mieszkałem na południu w Swansea.
Polecam! ;)
Walijski spotkasz na znakach drogowych, w jakis nazwach własnych, gazety sa dwustronne, z jednej po walijsku z drugiej po angielsku... ale ogólnie wszyscy używają
W jakiej branży szukasz, mam troche kontaktow tutaj
W Swansea polecam magazyn Amazona, na nocnej 315 do reki za 4 dni x 10h.
Mógłbym "polecić"
Mieszkało mi sie super, przyjaźni sąsiedzi.
Wszystko tak jak opisujesz ;)
Jest swietna ulica z klubami i restauracjami, ogólnie miasto bardzo piękne.
Mieszkałbym tam nadal, gdyby nie to, że w moim zawodze płacą tam śmieszne pieniądze w porównaniu do Anglii.
Jest jeszcze polska agencja pracy o nazwie CSA Recruitment w miejscowosci obok.
Prace jak sie latwo domyslic beznadziejne, ale job is job, szczegolnie na poczatku ;)
@headhunter13, : wielkie dzięki!
A powiedzcie jeszcze jak jest z wynajmowaniem pokoju na tygodnie?
O wynajmie pokoju zbyt wiele nie wiem, ponieważ wynajmowalem tam tylko dom :/
Poszukaj na fejsie grupy ,,Polacy w Cardiff, Swansea, Newport i okolice" czy jakos tak, tam Ci pomoga w tej kwestii ;)
Ogolnie w samym Swansea, bardzo mało Polaków.
Na całe miasto tylko 2 polskie sklepy w centrum, dla porownania mieszkam teraz w Doncaster i tylko w mojej dzielnicy naliczylem sie z 15+ polskich sklepow ( ͡
Maja kartke na sklepie, nie widze nic na stronie. Ale nie zaszkodzi napisac czy zadzwonic